Enköpings kommun

Ica Supermarket Westerlund tilldelas Enköpings kommuns tillgänglighetspris!

Dela

I år går Enköpings kommuns tillgänglighetspris till Ica Supermarket Westerlund i Enköping.

Foto på nio personer i två rader inne i en Icabutik. I den bakre raden syns en man med kavaj och sex personer iklädda Icas arbetskläder. I den främre raden syns en man med krycka och vit käpp och en kvinna i rullstol.
Ica Supermarket Westerlund fick kommunens tillgänglighetspris 2024.

Motiveringen lyder:

”Ica Supermarket Westerlund öppnade under våren 2023 i nybyggda lokaler på Dr Westerlunds gata i Enköping. Butikschefen Johan Lindblom och hans personal har visat tydliga ambitioner på att butiken ska ha god tillgänglighet för alla kunder, och var tidigt lyhörda för synpunkter från funktionsrättsrörelsen. När butiken nu är i drift kan vi konstatera att ambitionen omsatts även i praktiken. Ica Supermarket Westerlund är ett gott exempel på en butik med god tillgänglighet.”

"Alla ska ha möjlighet att handla"

Johan Lindblom, butikschef på Ica Supermarket Westerlund tog emot priset tillsammans med kollegor onsdagen den 6 mars.

– Det är en ära och jätteroligt. Det är inget vi förväntade oss på något sätt men vi är otroligt tacksamma och tycker det är roligt att man uppskattar det vi gör. Alla ska ha möjlighet att handla, även om man har något funktionshinder. Alla vill ju att det ska gå snabbt och enkelt att handla och det försöker vi tillgodose utifrån allas behov och i den mån vi kan. Och så är vi lyhörda för att kunna hjälpa till ännu mer, säger butikschef Johan Lindblom.

Kommunstyrelsens tillgänglighetsråd delade ut priset

Juryn bestående av Anders Wikman, ordförande i kommunstyrelsens Tillgänglighetsråd, Katarina Lindberg och Jan Wigdell (initiativtagare till priset), var på plats för att dela ut priset under onsdagen.

– Det är glädjande att såväl företag som funktionsrättsrörelsen medverkar till god tillgänglighet i lokaler där vi Enköpingsbor rör oss. Jag ser redan fram emot nästa års värdiga nomineringar till Tillgänglighetspriset, som jag hoppas blir riktigt många. Det säger Anders Wikman, ordförande i kommunstyrelsens Tillgänglighetsråd.

Tillgänglighetspriset har delats ut sedan 2018. Priset uppmärksammar insatser som förbättrat livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i Enköping.

Kontakter

Bilder

Foto på nio personer i två rader inne i en Icabutik. I den bakre raden syns en man med kavaj och sex personer iklädda Icas arbetskläder. I den främre raden syns en man med krycka och vit käpp och en kvinna i rullstol.
Ica Supermarket Westerlund fick kommunens tillgänglighetspris 2024.
Ladda ned bild

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye