1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Möt Europas äldsta arbetande modell!

Dela

Möt fantastiska Birgitta Stubbing, 90 år, på 60 plus mässan. Birgitta är Europas äldsta arbetande modell och en ikon inom modevärlden.  

Hon är på plats söndag 20 mars kl 12.00 tillsammans med 1,6miljonerklubben som Birgitta är ambassadör för.

Med sin unika position som Europas äldsta arbetande modell bjuder Birgitta på en inblick i en fascinerande karriär och livshistoria, samtidigt som hon lyfter fram vikten av att leva autentiskt och med självförtroende, oavsett ålder eller omständigheter.

Birgitta Stubbing, 90 år, är Europas äldsta arbetande modell och en ikon inom modevärlden. Hon började sin bana på 1960-talet och har sedan dess utmanat åldersnormerna inom branschen med sin tidlösa elegans och professionalism.

Utöver sin framgångsrika modellkarriär är Birgitta även ambassadör för 1,6miljonerklubben. Genom sitt arbete och sitt liv visar hon på kraften i att leva fullt ut vid varje ålder, och inspirerar oss att omfamna åldrande med grace och styrka.

Nyss kom hon också ut med sin självbiografi "På höga klackar".

  På scen står Birgitta söndag 20 mars kl 12.00, men ni möter också Birgitta i 1.6miljonerklubbens monter.

Lördag 19 mars presenterar föreningen också Jill Taube.

Jill Taube är läkare, författare, föreläsare, dansinstruktör och entreprenör med en stor passion för dans och rörelse som verktyg för hälsa och för att hitta hem i sin kropp och knopp. Hon kombinerar sin läkargärning med specialisering i psykiatri med lika delar passion och kompetens för fysisk aktivitet i allmänhet och dans i synnerhet för att inspirera och guida till ett mer balanserat och hälsosamt liv.

DansSteget är en verksamhet grundad av Jill, där kunskap om hälsa och kravlös dansglädje möts och blir redskap för att stödja psykisk och fysisk hälsa.  

Lördag 11.30-12.00

Jill finns också i föreningen monter.

  Plats: 60plus Mässan Uppsala, Fyrishov

  Tid: 19-20 mars 2024

  Vill ni intervjua Birgitta Stubbing eller Jill Taube, kontakta gärna Anna Liljeberg eller Alexandra Charles, föreningens ordförande och grundare.

   

  Kontakter

  Om oss

  1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

  Följ 1,6 miljonerklubben

  Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

  Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

  Äntligen hjälp för endometrios-drabbade?9.4.2024 15:19:18 CEST | Pressmeddelande

  "Nu måste vården för kvinnor och män bli jämlik. Att alla män lär sig uttala ordet endometrios vore ett litet men viktigt steg på vägen". Det skrev statsminister Ulf Kristersson efter ett besök på Södersjukhuset i Stockholm, där han fick en inblick i hur den nya precisionskirurgin med robotar går till. 1,6miljonerklubben bjuder in till en lärorik kväll om endometrios - där du själv kan prova på hur roboten "da Vinci" fungerar!

  En kväll för kvinnohjärtat i Luleå!2.4.2024 14:03:37 CEST | Pressmeddelande

  Nu är det dags för årets Woman in Red i Luleå, en kväll med kvinnohjärtat í fokus ! För 25 år sedan skickades kvinnor hem från sjukhuset med hjärtinfakt - för att deras symptom inte liknade männens. Har det blivit bättre? Hör Karin Schenck-Gustafsson, kardiolog, professor och forskare på Karolinska Institutet, berätta. Woman in Red är en rikstäckande kampanj som samlar in viktiga pengar till forskningen på bland annat kvinnohjärtat.

  I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

  Besök vårt pressrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye