Enköpings kommun

Nytt ledarskap för vård- och omsorgsförvaltningen i Enköping

Dela

Enköpings kommun och Lotta Tronêt, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen, har kommit överens om att gå skilda vägar. Mikael Gustavsson Roxell, verksamhetschef för LSS och socialpsykiatri, får uppdraget att gå in som tillförordnad förvaltningschef.

Efter cirka sex år med Lotta Tronêt som förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen känner både hon och Enköpings kommun att det är dags för ett nytt ledarskap inom vård och omsorg.

– Vi gör det här valet eftersom vi båda ser att det är det bästa för vård- och omsorgsförvaltningen. Lotta Tronêt har under sina år hos oss gjort mycket bra för kommunen och jag vill verkligen tacka henne för hennes insats och tid hos oss, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

– Jag har haft några jättebra år i Enköping. Vi har tagit stora steg i utveckling och lagt en bra grund för fortsatt arbete. Nu känns det rätt att lämna stafettpinnen till någon annan som tillsammans med alla medarbetare i förvaltningen kommer ta sig an kommande utmaningar, säger Lotta Tronêt.

– Jag vill tacka Lotta för det gedigna arbete hon har genomfört för vård- och omsorgsförvaltningen. Vi har fört dialog den senaste tiden om utvecklingen av förvaltningen och har nu kommit fram till att det här är det bästa sättet för båda parter att gå vidare på, säger Bitte Myrsell (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden.

Mikael Gustavsson Roxell blir tillförordnad förvaltningschef

Mikael Gustavsson Roxell, som idag är verksamhetschef för LSS och socialpsykiatri, får uppdraget att arbeta som tillförordnad förvaltningschef i ett år. Uppdraget börjar att gälla direkt.

– Vård- och omsorgsförvaltningen står inför stora utmaningar i framtiden, vi ser bland annat att den demografiska utvecklingen utmanar oss. Det här gör att Mikael nu får ett tydligt riktat uppdrag att under ett år se över alla delar som behöver utvecklas för att vi ska klara dessa utmaningar och säkerställa god och säker vård till våra kunder. Samtidigt ska han arbeta med att nå en budget i balans för vård- och omsorgsförvaltningen, säger Bitte Myrsell (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden.

– Det känns riktigt tråkigt att Lotta slutar, jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med henne. Uppdraget jag fått är tydligt, vi behöver utveckla ledarskapet, ställa om vår verksamhet för att möta framtidens krav samtidigt som vi behöver arbeta hårt med vår effektivitet. Jag ser fram emot uppdraget, det kommer att bli svårt och utmanande men jag ser samtidigt stor potential hos våra medarbetare och chefer vilket ökar våra möjligheter till framgång. Jag hoppas att jag, med mina erfarenheter, kan bidra till den resa vi nu står inför, säger Mikael Gustavsson Roxell.

Kontakter

Bilder

Bild på Mikael Gustavsson Roxell
Bild på Mikael Gustavsson Roxell
Ladda ned bild
Bild på Lotta Tronêt
Bild på Lotta Tronêt
Ladda ned bild

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye