Rödgröna styret i Stockholms stad

Pressträff med majoriteten i Stockholms stad

Dela

Kostnadsbilden för Stockholms framtida avloppsrening har väckt stor uppmärksamhet. Samtidigt ökar kostnaderna i flera andra stora projekt i staden. Stockholms styre berättar om arbetet med att skärpa styrningen av stadens investeringar och nya uppgifter om oegentligheter kopplade till ett projekt i bolaget Stockholm Vatten och Avfall (SVOA).

Medverkande:
Karin Wanngård (S), finansborgarråd och ordförande i Stockholms Stadshus AB
Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd
Åsa Lindhagen (MP), miljö- och klimatborgarråd

Datum: 25 mars
Tid: klockan 15.00
Adress: Ragnar Österbergs plan 1

Anmäl ditt deltagande till Mårten Roslund, marten.roslund@stockholm.se, 076-122 96 25.
Medtag legitimation.

Nyckelord

Kontakter

Rödgröna styret

Det rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

Bergholmsbacken utvecklas med kraftigt bantat förslag för tillfällig byggväg och en utredning inleds om ett nytt naturreservat5.6.2024 12:30:08 CEST | Pressmeddelande

På exploateringsnämndens sammanträde den 13 juni 2024 tas nästa steg för att utveckla Bergholmsbacken mellan Bagarmossen och Skarpnäck med bostäder, förskolor och förbättrade gång- och cykelstråk. Samtidigt bantas den tillfälliga byggvägen och en utredning inleds för att införa ett naturreservat i Bagarmossenskogen för att skydda stadens gröna infrastruktur och säkerställa att byggvägen inte permanentas.

Juridisk prövning av miljardinvestering utan demokratiska beslut25.3.2024 16:14:51 CET | Pressmeddelande

Sedan den rödgröna majoriteten tillträdde har vi granskat flera av stadens stora investeringsprojekt och då i flera fall uppdagat bristande budgetbeslut, vilket bidragit till kraftiga fördyringar. Bland annat underskattades kostnaderna för Stockholm vatten och avfalls (SVOA) projekt SFA. Efter en genomlysning av SVOA:s projekt har nu ett miljardprojekt som helt saknar nödvändiga politiska beslut upptäckts. Dessa oegentligheter har lett till att den nuvarande ledningen för Stockholm stadshus AB har initierat en oberoende juridisk granskning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye