1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

En kväll för kvinnohjärtat i Kalmar!

Dela

 Kunskap, inspiration och mycket glädje -  nu är det dags för årets Woman in Red!

Med hjälp av fantastiska artister som David och Kristina Lindgren och spännande hälsonyheter med överläkare Martin Carlsson, samlar 1,6miljonerklubben under kvällen in viktiga pengar till forskningen på kvinnohjärtat.

 

1998 bildades 1,6miljonerklubben för kvinnors hälsa av Alexandra Charles och har sedan dess outröttligt arbetat med att sätta fokus på den ojämlika vården. Kvällen ingår i föreningens kampanj "Woman in Red", WIR, som samlar in pengar till forskningen, särskilt hjärthälsan. WIR är en rikstäckande kampanj som pågår på 12 platser över hela landet under mars och april. En viktig del är föreningens stipendieverksamhet. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar man in pengar till forskare som arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Nu är det dags för Kalmar! 15 april hålls årets “Woman in red" vackra i Kalmarsalen.”  Kvinnohjärtat hyllas med inspirerande föreläsningar och artister.

 Ur kvällens program:

MARTIN CARLSSON, docent, överläkare inom endokrinologi och internmedicin. Forskare och författare. Grundare av företagen Blodtrycksdoktorn och Yazen Health. Kvällens rubrik är: ”Behandlingsrevolution för behandling av fetma/övervikt och effekterna på hjärtsjukdom”

ANN-SOFIE JARNHEIMER , leg fysioterapeut och leg psykoterapeut. Stressrelaterade besvär och psykisk ohälsa ligger henne varmt om hjärtat. Kvällens tema är ”Det vi vattnar blir det mer av”.

 Kvällens artister:

DAVID OCH KRISTINA LINDGREN är två av Sveriges mest välkända musikalartister och David har vi också sett programleda bl.a. Melodifestivalen och “Let´s dance”. Kristina har medverkat i många musikaler som "Ghost", "Jersey Boy"s m.fl. och nu senast som huvudrollsinnehavaren ”Diana” i Teater Västernorrlands hyllade ”Next to Normal”. Paret spelade senast tillsammans när de hade huvudrollerna i ”Saturday Night Fever” i Stockholm.

YASMINE ÖSTERGREN kommer från Kalmar och är i dag en välkänd musikalartist.    

THERESE WAHLGREN SUNDÉN är bosatt på Öland och mycket aktiv med sin musik, som allsång på Skansen (i Färjestaden), julkonserter och andra egna spelningar. Hon är även verksam som körledare i Torslunda Församling och kommer uppträda här tillsammans med en stor kör i blandade åldrar.

Under kvällen blir det också en MODEVISNING i samarbete med JORGE GELATI,  känd modell i bl.a. Milano och Paris, med härlig inspiration från flera spännande butiker. 

Kvällens konferencier är föreningens ambassadör för 1,6 miljonerklubben i Kalmar, Susanne Engström-Jacobsson. 

 

Datum: Måndagen den 15 april 2024

Tid: 17.00 (dörrarna öppnas)– ca 21.30

Plats: Kalmarsalen Skeppbrogatan 49, Kalmar.

  Vill ni bevaka kvällen eller intervjua någon av deltagarna, hör av er till föreningens ambassadör för 1,6 miljonerklubben i Kalmar, Susanne Engström-Jacobsson:

suzi_dee@hotmail.com 0709-21 72 95 

eller Anna Liljeberg  ( se nedan)

Fakta kvinnovården

● Kvinnor blir ofta feldiagnostiserade. Hjärtbesvär besvär tolkades oftare som psykiska problem, som till exempel panikångest eller depression. 

● Män får dyrare läkemedel än kvinnor. 

● Kvinnor får vänta längre på synoperationer. 

● Män får oftare tillgång till nyare dialysteknik. 

● Kvinnor med Alzheimers sjukdom fick tre timmar mindre hemtjänst i veckan än män i samma situation. 

 ● Kvinnors sjukpenningtal är nästan dubbelt så högt som mäns: 12,8 dagar för kvinnor jämfört med 6,7 dagar för män. 

  Fakta.(O)jämställd vård i Sverige. (SKR  2019 )

 

 

Kontakter

Bilder

Om oss

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

Äntligen hjälp för endometrios-drabbade?9.4.2024 15:19:18 CEST | Pressmeddelande

"Nu måste vården för kvinnor och män bli jämlik. Att alla män lär sig uttala ordet endometrios vore ett litet men viktigt steg på vägen". Det skrev statsminister Ulf Kristersson efter ett besök på Södersjukhuset i Stockholm, där han fick en inblick i hur den nya precisionskirurgin med robotar går till. 1,6miljonerklubben bjuder in till en lärorik kväll om endometrios - där du själv kan prova på hur roboten "da Vinci" fungerar!

En kväll för kvinnohjärtat i Luleå!2.4.2024 14:03:37 CEST | Pressmeddelande

Nu är det dags för årets Woman in Red i Luleå, en kväll med kvinnohjärtat í fokus ! För 25 år sedan skickades kvinnor hem från sjukhuset med hjärtinfakt - för att deras symptom inte liknade männens. Har det blivit bättre? Hör Karin Schenck-Gustafsson, kardiolog, professor och forskare på Karolinska Institutet, berätta. Woman in Red är en rikstäckande kampanj som samlar in viktiga pengar till forskningen på bland annat kvinnohjärtat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye