Svenska Seglarförbundet

Anton och Lovisa leder i världscupen

Dela

När halva världscupseglingarna i klassiska Trofeo Princesa Sofia på Mallorca är avklarade toppar OS-klara Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i 470-klassen. I torsdagens tre seglingar inledde de med en åttonde plats för att sedan vinna både det andra och tredje racet.

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson leder i Palma. Foto: Sailing Energy
Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson leder i Palma. Foto: Sailing Energy

– Idag trivdes vi på vattnet. Framför allt gjorde vi varandra bättre i varje race vilket resulterade i att vi tog smarta beslut. Stundtals seglade vi fort på kryssen, vilket också hjälpte oss.

Efter totalt sex race med två jämna grupper i 470 kommer nu de 35 bästa att segla i samma grupp (guldfleet). Tävlingarna avslutas på lördag med ett medaljrace där de tio främsta gör upp om medaljerna och där dubbla poäng står på spel.

– Nu går vi in i guldfinalen i pole position och det tycker vi om. Vi har hela veckan sagt att vi vill prestera på vår högsta nivå här. Det gäller särskilt i guldfinalen då allt blir tajtare, säger Anton.

I 49erFX, där Vilma Bobeck/Rebecca Netzler är med och slåss i toppen, har de inte bara motståndarna att kämpa mot, utan också mot envisa förkylningar. Trots det fick de serien 10-2-12-1 i dagens fyra race och de ligger på femte plats i totalen – endast tre poäng från en pallplats.

– Vi mår ok. Vi är inte mycket sämre, men tyvärr inte så mycket bättre heller. Vi kämpar och ger oss inte, säger Rebecca och fortsätter:

– Vi är generellt nöjda men det finns fortfarande några bitar att slipa på inför guldfinalen. Den klassiska delen, som starter, var inte hundraprocentiga idag. Men vi tar nya tag imorgon. Vi får steppa upp lite i guldfinalen för att hänga på de snabbaste.

I Nacra fortsätter Emil Järudd/Hanna Jonsson att segla stabilt. I torsdagens tre seglingar blev de 10-6-10. Inför guldfinalen är de på sjunde plats och bara fem poäng från en pallplats.

Läs mer: www.trofeoprincesasofia.org

Kontakter

Bilder

Rebecca Netzler och Vilma Bobeck. Foto: Sailing Energy
Rebecca Netzler och Vilma Bobeck. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild
Emil Järudd/Hanna Jonsson. Foto: Sailing Energy
Emil Järudd/Hanna Jonsson. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye