Svenska Seglarförbundet

Tuff dag i lätta vindar för Anton och Lovisa

Dela

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson hade en tuff dag på världscupseglingarna på Mallorca. De fick inte riktigt till det i de svaga vindarna i Palmabukten och föll från första till tionde plats. Trots det lever förhoppningarna om en medalj inför lördagens avslutande final.

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson. Foto: Sailing Energy
Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson. Foto: Sailing Energy

Palma bjöd på mycket lätta vindar på fredagen och inte förrän kl. 14 kom seglingarna igång. Först ut var 470-klassen och det skulle bli en dålig dag för Anton och Lovisa som var i totalledning när första racet startade. Men en 17:e och en 25:e plats i dagens två race gjorde att de föll till en tiondeplats i totalen. Och Anton var självkritisk efteråt:

– Vi visste att det var en "big day" idag. Men vi förlorade för många små, men ack så viktiga, dueller runt banan. Vi är ganska tomma just nu. Vi ville prestera här, men idag kom vi inte upp på nivå vid kritiska skeden, säger Anton.

Världscupseglingarna Trofeo Princesa Sofia avslutas i morgon, lördag, med medaljrace där dubbla poäng står på spel och de tio främsta i varje klass gör upp om medaljerna. Anton och Lovisa är åtta poäng från bronset så chansen att knipa en medalj finns

I Nacra jagar Emil Järudd/Hanna Jonsson vidare mot en OS-biljett. Inför fredagen var de på sjunde plats och först strax efter kl. 16 på fredagen kom Nacra klassen igång.  Det blev tre race för Emil och Hanna och en fin serie med 12-7-5. De avancerar därmed till en femte plats – endas sex poäng från en pallplats.

– Vi är väldigt nöjda med hur vi driver båten och tar beslut runt banan.  Vi pushar båten och varandra hårt. Och vi litar på varandra, säger Emil och fortsätter:

– Viktigast som rorsman är att se till att vi kommer iväg bra i starterna för att göra racen lätta.  Så vi går in för att göra en bra start. Det är superkul att vara tillbaka och kunna racea utan att hålla igen.  Fantastiskt att kunna gå in och vara snabbare i år än vad vi var förra året trots att vi inte kunnat träna lika mycket som våra motståndare.

Vilma Bobeck/Rebecca Netzler, som inför fredagens seglingar låg på åttonde plats i 49erFX, beslutade att dra sig ut tävlingen. De var inte helt kurerade från förra veckans sjukdom och dessutom åkte Vilma på en nackspärr på torsdagskvällen.

Läs mer: www.trofeoprincesasofia.org

Kontakter

Bilder

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson. Foto: Sailing Energy
Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild
Emil Järudd/Hanna Jonsson. Foto: Sailing Energy
Emil Järudd/Hanna Jonsson. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild
Vilma Bobeck/Rebecca Netzler. Foto: Sailing Energy
Vilma Bobeck/Rebecca Netzler. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye