Expressen

”Mordet på Einár” först ut i Expressen Dok

Dela

Det är ett av Sveriges mest omskrivna mord, men trots en omfattande polisutredning har det blivit ett kallt fall. I dag släpps ”Mordet på Einár – det sista vittnet” i nystartade dokumentärpodden Expressen Dok.
– Rapparen Adel Dostani berättar för första gången om tiden före, under och efter mordkvällen, säger reportern Nina Svanberg.

Omslag ”Expressen Dok”, foto: Expressen
Omslag ”Expressen Dok”, foto: Expressen

Mörkret har lagt sig över Hammarby sjöstad. Sveriges mest framgångsrika rappare – Nils ”Einár” Grönberg – är på väg ut i Stockholmsnatten med två vänner. Utanför cykelförrådet där de stått och rökt väntar två skyttar som jagar ifatt Einár och mördar honom.
Mordet är fortfarande olöst trots hundratals förhör, tips och spåranalyser.
I Expressen Dok-premiären ”Mordet på Einár – det sista vittnet” åker Expressens reporter Nina Svanberg till Spanien för att träffa den enda av de tre vännerna som är kvar i livet, rapparen Adel Dostani.
I dokumentären hörs hans historia och tidigare opublicerade ord från den tredje – nu mördade – vännen Mehdi ”Dumle” Sachit.
– Vi kan också avslöja tidigare okända uppgifter om knivskärningen på krogen Nosh & Chow och om studioskjutningen i Sätra natten före mordet på Einár, säger Nina Svanberg.

Expressen Dok är en ny satsning på dokumentärer i poddformat där lyssnarna kommer att få höra spännande och underhållande berättelser och avslöjanden från Expressens redaktion.
– Det blir en kontrastrik dokumentärpodd där berörande nyhetsjournalistik blandas med starka personporträtt och berättelser från sport- och nöjesvärlden. Vi kommer att släppa fler avsnitt och serier under våren, säger Jakob Wagner, digital chef.
Expressen producerar flera uppmärksammade poddar, bland annat ”Krimrummet” som är en av Sveriges största poddar, och Guldörat-prisade ”Hockeypuls”.
– Vi har tidigare haft stor framgång med videodokumentärer som ”Arboga-kvinnans dotter” och ”Slaktmaskmördaren”. Det känns väldigt spännande att nu kunna producera genomarbetad ljudjournalistik på det här sättet, säger Karin Olsson, biträdande chefredaktör.
”Expressen Dok: Mordet på Einár – det sista vittnet” släpps i dag på Expressen.se och alla poddplattformar.

LYSSNA HÄR
Spotify: https://open.spotify.com/show/4Gg4UJnnNFoEKMUnn8NFbt?si=207f0dfecddb429d
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/se/podcast/expressen-dok/id1740500179

Nyckelord

Kontakter

Jakob Wagner, digital chef, Expressen, jakob.wagner@expressen.se
Karin Olsson, biträdande chefredaktör, karin.olsson@expressen.se

Bilder

Omslag ”Mordet på Einár – det sista vittnet”, foto: Expressen
Omslag ”Mordet på Einár – det sista vittnet”, foto: Expressen
Ladda ned bild
Expressens reporter Nina Svanberg, foto: Olle Sporrong.
Expressens reporter Nina Svanberg, foto: Olle Sporrong.
Ladda ned bild
Expressens reporter Nina Svanberg intervjuar Adel Dostani, foto: Anna-Karin Nilsson.
Expressens reporter Nina Svanberg intervjuar Adel Dostani, foto: Anna-Karin Nilsson.
Ladda ned bild

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye