Lantbrukarnas Riksförbund

Sveriges matupplevelser i din mobil. Unikt samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund och White Guide

Dela

Restaurangguiden White Guide lanserar Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). Den digitala kalendern gör det enklare att hitta fram till Sveriges småskaliga mat- och dryckeshantverkare på landsbygden.


Året runt pågår mängder av aktiviteter kring mat och dryck i hela Sverige, ofta på landsbygden. Men för de småskaliga producenterna och den intresserade konsumenten är det svårt att veta vilka informationskanaler som gäller. 

"Jag älskar matupplevelser, men det är så vanligt att jag upptäcker något på sociala medier när det redan är över och någon har delat bilder. Vår ambition är att lyckas med något andra inte har lyckats med tidigare, en digital samlingsplats för Sveriges alla matupplevelser". Säger Peter Kjellberg på White Guide.

Mat- och dryckeskalendern är ett unikt samarbete mellan restaurangguiden White Guide och företagarorganisationen LRF med ett stort antal företagarmedlemmar inom lokal mat och dryckeshantverk.

"Med hjälp av White Guide har vi löst matchningsproblemet där företagen inte hittar konsumenterna och vice versa.  Från och med idag finns en mötesplats för landsbygdsföretagen och de nyfikna konsumenter som vill upptäcka alla fantastiska matupplevelser som Sverige har att erbjuda". Säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRFs branschben LRF Lokal mat och dryck.

"Vi är oerhört glada över att samarbeta med Lantbrukarnas Riksförbund. Det gör att kalendern verkligen kan bli den breda och stora samlingsplats vi vill att den ska vara". Säger Peter Kjellberg på White Guide.

White Guide har i snart 20 år varit Sveriges stora restaurangguide. Peter Kjellberg beskriver det som att man är ett gäng ”Foodies” som själva vill hitta intressanta matupplevelser. 

"Det arrangeras så många fina mat- och dryckesevenemang i hela landet som inte tillräckligt många vet om. Vi har skapat en naturlig kanal som gör att fler får möjlighet att upptäcka guldkornen runt om i landet". Säger Peter Kjellberg på White Guide.  

White Guides nya mat-och dryckeskalender i samarbete med LRF har utvecklats med finansiering från Jordbruksverket med syftet att främja svensk matkultur, måltidsturism och gastronomi på landsbygden.

"Våra svenska mat- och dryckeshantverkare är enormt viktiga företag på landsbygden. De skapar inte bara skatteintäkter och lokala arbetstillfällen utan utgör ofta en viktig del av landsbygdens attraktionskraft". Säger Anna Kaijser,  branschansvarig för LRF Lokal mat och dryck.

Mat- och dryckeskalendern hittar du här: Upplev lokal mat och dryck i Sverige med White Guide

Om Mat- och dryckeskalendern:
För konsumenter: Kalendern är sökbar utifrån olika kategorier, samt landskap och datum. Det går dessutom att prenumerera på nyhetsbrev så att man får tips om nya evenemang

För landsbygdsföretag: Det kostar inget att få med sitt evenemang i kalendern. Alla evenemang kan dessutom delas i arrangörens egna sociala kanaler. Fokus är småskaliga mathantverks-, livsmedels- och måltidsturismföretag på landsbygden.

Mat- & dryckeskalendern är ett initiativ och samarbete mellan LRF och White Guide, med finansiering från Jordbruksverket. White Guide är en oberoende, nationell, digital kanal för gastronomiska upplevelser.

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket www.lrf.se - http://www.lrf.se/

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Pressinbjudan. Dags för historiska beslut på LRFs riksförbundsstämma 202414.5.2024 10:12:37 CEST | Pressinbjudan

Från Sverige, för Sverige är temat på LRFs riksförbundsstämma den 21-22 maj. Ett tema som utgår från kraften i tillsammans, att det Sveriges lantbrukare producerar är avgörande för hela samhället. Det LRFs riksförbundsstämma beslutar kan bidra till ett tryggare Sverige - bättre förutsättning för livsmedelsberedskap och den gröna omställning. I år kommer riksförbundsstämman fatta ett historiskt beslut som kommer att prägla LRF många år framöver. Det handlar om framtidens folkrörelse och LRFs nya stadgar.

Pressinbjudan 13 maj - Arbetskraftsinvandringens påverkan på lantbruket10.5.2024 12:35:00 CEST | Pressinbjudan

Lantbruket är i stort behov av rätt kompetens, året runt. Med stärkt livsmedelsberedskap och kommande uppdatering av livsmedelsstrategin behöver lantbruket öka produktionen ytterligare. Men lantbruket möter flera utmaningar, där kompetensbristen är central. I LRFs kommande remissvar till utredningen ”Nya regler för arbetskraftsinvandring” lyfter LRF vilka lösningar på lantbrukets kompetensutmaning bonden behöver idag och framtiden. Ta del av lösningarna på LRF presswebbinarium redan på måndag, den 13 maj.

Oskar Magnusson ny chef för Näringspolitisk analys på LRF8.5.2024 11:32:59 CEST | Pressmeddelande

Oskar Magnusson tillträder som ny chef för enheten Näringspolitisk analys. Oskar har lång politisk erfarenhet både på nationell nivå som europeisk nivå, bland annat som statssekreterare för den tidigare landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg, olika roller i Regeringskansliet samt från Europaparlamentet. Närmast kommer Oskar från en tjänst som Director på Paues Åberg Communications.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye