Svenska Seglarförbundet

Lysande svenskdag på världscupen

Dela

Världscupseglingarna i Hyeres utvecklades på onsdagen till en riktig toppendag för två av Sveriges stora OS-hopp. Efter halva tävlingen leder Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson nu i 470 medan Vilma Bobeck/Rebecca Netzler är tvåa i 49erFX.

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson på världscupen i Hyeres. Foto: Sailing Energy
Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson på världscupen i Hyeres. Foto: Sailing Energy

– Vi hittade rätt med tempo i beslutsprocess och vågade lite mer än vanligt i starten. Känslan är att vi jobbat med våra målsättningar och det går åt rätt håll. Alltid kul när seglingen stämmer som den gjorde idag, säger Anton.

Världscupen seglas i franska Hyeres endast cirka 80 km öster om Marseille där de olympiska seglingarna ska avgöras om drygt tre månader. Därmed är det just här och nu extra viktigt att sätta sig i respekt hos motståndarna och samtidigt bygga det egna självförtroendet.

– Vi skall fortsätta jobba, ta vara på och omfamna starterna, samtidigt som vi ska stärka varandra i våra beslut, säger Anton.

För Vilma Bobeck och Rebecca Netzler blev det också en bra dag på jobbet. Efter serien 6-5-1 klättrar de från tredje till andra plats i totalen. De har bara nio poäng upp till sina tuffaste konkurrenter, träningskompisarna och de regerande världsmästarna Odile van Aanholt/Annette Duetz från Nederländerna.

Läs mer: Semaine Olympique Française 2024 (ffvoile.fr)

Kontakter

Bilder

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler på världscupen i Hyeres. Foto: Sailing Energy
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler på världscupen i Hyeres. Foto: Sailing Energy
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye