Grafiska Företagen

Tillgång till riktiga skolböcker blir krav

Dela

Från och med den 1 juli blir det krav på att elever ska ha tillgång till fysiska böcker. Det sker genom en ändring i skollagen och har till syfte att förbättra skolresultaten i den svenska skolan. Grafiska Företagen har länge fört fram kopplingen mellan böcker och läsförståelse och ser regeringens beslut som både självklart och bra.

Shutterstock

I dag har regeringen meddelat att det kommer att blir krav på att det ska finnas tillgång till riktiga böcker i den svenska skolan. I princip all forskning visar på ett tydligt samband mellan användningen av böcker och ökad läsförståelse. Att den svenska skolan prioriterat bort tryckta läromedel är oförståeligt och har tyvärr visat sig i skolresultaten det senaste decenniet. Grafiska Företagen tycker att det är bra att regeringen nu åtgärdar detta, samtidigt som det är anmärkningsvärt att man i skollagen behöver förtydliga att läroböcker ska användas i undervisningen

  • Det är mycket bra att det förtydligas att riktiga böcker behövs för att ge elever förutsättningar att ta till sig kunskap på bästa sätt. Vi hoppas förstås att en hel del av dessa böcker kommer att tryckas här i Sverige, vilket är bra både för klimatet och företagen.

Kontakter

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska industrin. Våra drygt 350 medlemsföretag med ca 10 000 anställda utvecklar, förpackar och distribuerar budskap för hela samhället

Följ Grafiska Företagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grafiska Företagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye