Aleris

Sofia Palmquist omvald till styrelseledamot för Vårdföretagarna

Dela

Sofia Palmquist, VD och koncernchef för Aleris Group, valdes till en tredje period som styrelseledamot för arbetsgivar- och branschorganisation Vårdföretagarna. Detta skedde i samband med årsmötet i Stockholm.

Sofia Palmquist, VD och koncernchef för Aleris Group
Sofia Palmquist, VD och koncernchef för Aleris Group

Därtill valdes Peter Seger till fortsatt ordförande och fem nya ledamöter in till Vårdföretagarnas styrelse. Årsmötet gästades också av Göran Persson (S), Sveriges statsminister 1996–2006, som gav sin bild av välfärdens utveckling och framtid.

— I en turbulent omvärld med många stora utmaningar där makten i snabb takt flyttas från patienterna till politikerna känns det särskilt viktigt och motiverande att engagera sig för att främja en annan samhällsutveckling som möjliggör att människor får bättre tillgång till den vård de har behov av när de behöver den, säger Sofia Palmquist, VD och koncernchef för Aleris Group.

När patienternas möjlighet att själva påverka var och hur de ska få vård begränsas ytterligare finns en risk för sämre tillgänglighet och växande vårdköer inom fler vanliga specialistområden.

— Jag är hedrad att få fortsatt förtroende och ser fram emot samarbetet med övriga i styrelsen. Vår roll är viktigare nu än på mycket länge, säger Sofia Palmquist.

De nytillträdda styrelseledamöterna i Vårdföretagarna representerar vårdgivare som bedriver vård och omsorg samt arbetar på olika sätt för ökad valfrihet och mångfald för att förbättra förutsättningarna för såväl patienter, medarbetare som för samhället att lösa den utmanande uppgiften att möta invånarnas behov. Föreningen har ca 2 000 medlems-företag med 105 000 årsanställda.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Länkar

Aleris – specialistvård för en bättre morgondag

Aleris är en ledande skandinavisk vårdgivare. Vi hjälper patienter på ett 80-tal mottagningar i Sverige, Norge och Danmark och erbjuder digitala vårdbesök inom flera specialistområden. Vår vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård i enlighet med våra värderingar: Ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vår specialistvård kännetecknas av hög kvalitet och tillgänglighet, vi visar goda resultat i både patientbedömningar och centrala kvalitetsmått. Vi är en del av den offentligt finansierade vården,  och tar också emot patienter som har sjukvårdsförsäkring eller betalar privat.

Varje år får vi förtroendet att hjälpa mer än två miljoner patienter och vi arbetar varje dag för att ge våra patienter den absolut bästa vården och vårdupplevelsen.

Aleris erbjuder hög kompetens och kvalitet inom en mängd specialistområden, bland annat akutsjukvård, gynekologi, hemsjukvård, medicinsk diagnostik, ortopedi, plastikkirurgi, psykiatri, ögon, övervikt och hälsoundersökningar i förebyggande syfte.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Effekterna av resursbristen inom den avancerade sjukvården i hemmet i Region Stockholm10.5.2024 09:04:27 CEST | Nyheter

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) är en viktig vårdform för Region Stockholm och patienter med komplexa medicinska behov. Denna vårdform möjliggör för patienter att få adekvat och specialiserad vård i hemmet, vilket inte bara främjar deras hälsa och välbefinnande, utan även minskar trycket på sjukhusets vårdplatser. Vården ges också till en betydligt lägre kostnad än en sjukhusvistelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye