Aleris

Möt Sofia Palmquist, Stockholms Handelskammares nya styrelseledamot

Dela

Idag på Stockholms Handelskammares årsmöte i Stockholm valdes Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris, till ny styrelseledamot. Årsmötet gästades också av Sveriges EU-minister, Jessika Rosvall, som gav sin bild av hur vi kan tänkas påverkas av EU-politiken de närmaste åren.

Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris, ny styrelseledamot i Stockholms Handelskammare
Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris, ny styrelseledamot i Stockholms Handelskammare

— Det är hedrande att bli vald till styrelseledamot i Stockholms Handelskammare. Huvudstadsregionen är en av de mest dynamiska och intressanta, och jag hoppas kunna bidra till att ytterligare stärka näringslivsklimatet samt främja innovations- och konkurrenskraften vilket också skapar förutsättningar för övriga landet och Skandinavien, säger Sofia Palmquist, vd och koncernchef Aleris.

Stockholms Handelskammares styrelse består av tolv ledamöter. Under årsmötet i Eric Ericsonhallen valdes Staffan Salén, vd för företagsgruppen Salénia AB, om på nytt till ordförande. Som ny ledamot i styrelsen valdes också Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för Skistar.

Gedigen erfarenhet
Sofia Palmquist är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har en lång erfarenhet av styrelsearbete och samverkan mellan branscher samt mellan offentlig och privat sektor, vilket kommer bli en stor tillgång i styrelsearbetet. Hon har sedan 2021 suttit i fullmäktige som är Stockholms Handelskammares högsta beslutande organ. I handelskammarens fullmäktige sitter representanter från medlemsföretagen.

Idag är hon vd och koncernchef för Aleris, Skandinaviens ledande specialistvårdsföretag.

Om Stockholms Handelskammare
Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av sina medlemsföretag. I Stockholms Handelskammares styrelse sitter tolv representanter från näringslivet. Styrelsemedlemmarna utses av fullmäktige.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Länkar

Om oss

Aleris – specialistvård för en bättre morgondag

Aleris är en ledande skandinavisk vårdgivare. Vi hjälper patienter på ett 80-tal mottagningar i Sverige, Norge och Danmark och erbjuder digitala vårdbesök inom flera specialistområden. Vår vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård i enlighet med våra värderingar: Ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vår specialistvård kännetecknas av hög kvalitet och tillgänglighet, vi visar goda resultat i både patientbedömningar och centrala kvalitetsmått. Vi är en del av den offentligt finansierade vården,  och tar också emot patienter som har sjukvårdsförsäkring eller betalar privat.

Varje år får vi förtroendet att hjälpa mer än två miljoner patienter och vi arbetar varje dag för att ge våra patienter den absolut bästa vården och vårdupplevelsen.

Aleris erbjuder hög kompetens och kvalitet inom en mängd specialistområden, bland annat akutsjukvård, gynekologi, hemsjukvård, medicinsk diagnostik, ortopedi, plastikkirurgi, psykiatri, ögon, övervikt och hälsoundersökningar i förebyggande syfte.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Effekterna av resursbristen inom den avancerade sjukvården i hemmet i Region Stockholm10.5.2024 09:04:27 CEST | Nyheter

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) är en viktig vårdform för Region Stockholm och patienter med komplexa medicinska behov. Denna vårdform möjliggör för patienter att få adekvat och specialiserad vård i hemmet, vilket inte bara främjar deras hälsa och välbefinnande, utan även minskar trycket på sjukhusets vårdplatser. Vården ges också till en betydligt lägre kostnad än en sjukhusvistelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye