IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Fem nya ledamöter i IKEM:s styrelse

Dela

Den 16 maj valde IKEM:s årsmöte en ny styrelse för att leda verksamheten under 2024. Styrelsen består av både nyvalda och omvalda ledamöter från en bredd av branscher. Anders Fröberg, vd Borealis, omvaldes till styrelseordförande.

Fotograf: Bengt Säll

– De nyvalda ledamöterna kompletterar styrelsen med fler värdefulla kompetenser. Jag är oerhört tacksam för det stora engagemanget. Verksamhetsåret kommer bli intensivt och bland annat präglas av avtalsförhandlingar och färdplansarbete inom initiativet Fossilfritt Sverige. Den nya styrelsen kommer att bidra med viktiga perspektiv för organisationens utveckling, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM.

Nyvalda ledamöter

Cecilia Svensson, Perstorp Holding AB
Ulf Niklasson, Emballator Packaging Innovations AB
Inga Ljung, Cytiva
Anna Keereweer, Nynas
Henrik Futtorp, Hydro Extrusions Sweden AB

Nyckelord

Kontakter

Om oss

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 1.250 svenska och utlandsägda företag med cirka 70.000 medarbetare. Företagen arbetar med kemi i vid bemärkelse och står för en fjärdedel av industrins exportvärde och för en femtedel av industrins förädlingsvärde.

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

IKEM kräver omedelbara åtgärder för ökad elproduktion18.6.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Industrins elbehov ökar med 88 TWh fram till 2035. Det motsvarar ytterligare nästan två tredjedelar av Sveriges nuvarande elanvändning. Det tidigare prognostiserade tillkommande elbehovet om 70 TWh till år 2030 har senarelagts till år 2032 med anledning av bristerna i svensk elproduktion och elnätskapacitet. Det visar en kartläggning som gjorts på uppdrag av SKGS – ett energisamarbete mellan de elintensiva industriernas branschorganisationer. IKEM kräver nu mindre snack och mer verkstad från politiken.

Industriarbetsgivarna och IKEM: Så ser förutsättningar ut inför avtal 20257.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svensk industri är avgörande för Sveriges ekonomiska utveckling och företagens internationella konkurrenskraft påverkar vilka löneökningar Sverige kan hantera. Hur ser förutsättningarna ut inför avtalsförhandlingarna 2025? Välkommen på pressträff med IKEM – Innovations- och kemiindustrierna och Industriarbetsgivarna i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm den 14 juni kl 9.30.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye