Gymnastik- och idrottshögskolan

Välkommen till konferens om fysisk aktivitet och hälsa för barn, ungdomar och skola

Dela

Totalt medverkar 80 experter, forskare och lärare föreläser och berättar om nya forskningsrön. Ämnena är barn, ungdomar, skolprojekt, hjärnhälsa, psykisk hälsa, idrottspsykologi, träningslära, skärmtid bland barn och fysisk aktivitet, Generation Pep-aktiviteter, det nya regeringsuppdraget om främjande av fysisk aktivitet i samhället och skolan.

Logotyp för SFAIM
Logotyp för SFAIM

Den nationella konferensen erbjuder 80 olika föreläsningar av experter, forskare och lärare. 

Datum: den 23–24 maj 
Lokal: Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, ligger ovanför Stadion.

Konferensen erbjuder föreläsningar om bland annat: barn, ungdomar, skolprojekt, hjärnhälsa, psykisk hälsa, idrottspsykologi, träningslära, skärmtid bland barn och fysisk aktivitet, Generation Pep-aktiviteter, det nya regeringsuppdraget om främjande av fysisk aktivitet i samhället och skolan.

Läs det bifogade programmet nedan. 

Denna konferens på Gymnastik och idrottshögskolan arrangeras av SFAIM (Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin) som tillhör Svenska Läkarsällskapet.

Varmt välkommen!

För mer information kontakta:
Eva Andersson, lärare och läkare GIH, ordförande i SFAIM, e-post: eva.andersson@gih.se telefon: 0739–46 00 34.

Kontakter

Dokument

Om oss

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestationsutveckling, fysisk aktivitet och hälsa. GIH ligger centralt i Stockholm i nära anslutning till Stockholms Stadion och ett stort idrotts-och friluftsområde.

På GIH utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, hälsopedagoger, sport managers, idrottsvetare och forskare. GIH bedriver forskning inom idrottsvetenskap med fokus på ”människan i rörelse” samt är ett så kallat Riksidrottsuniversitet med goda möjligheter att kombinera studier med elitidrott.

Forskningen håller hög kvalitet, är samhällsrelevant och bedrivs ofta i nära samarbete med andra lärosäten och intressenter i samhället, på både nationell och internationell nivå. GIH har idag 160 medarbetare och cirka 1 400 studenter.

Följ Gymnastik- och idrottshögskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gymnastik- och idrottshögskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye