Lantbrukarnas Riksförbund

Uttalande LRF riksförbundsstämma - Rättslöst tillstånd för skogen

Dela

”Rättsutvecklingen i den svenska skogen är helt oacceptabelt och det är hög tid för statsminister Ulf Kristersson agerar för att bryta det politiska dödläget”, säger LRF:s ordförande Palle Borgström. Detta sker utan att det har tagit några politiska beslut.

Palle Borgström LRFs förbundsordförande
Palle Borgström LRFs förbundsordförande Foto: LRF. Fri att använda

Om den förra regeringens försök till en bred politisk uppgörelse om skogen blockerades av Miljöpartiet, verkar den nuvarande regeringen nu hamnat i samma sits med Liberalerna. Då som nu hindrar en minoritet vad majoriteten har lovat Sveriges väljer och skogsägare.
 
Prio afrikansk svinpest, ersättning markintrång och viltangrepp
LRF kommer fortsätta arbeta för att för begränsa konsekvenserna av afrikansk svinpest i Sverige, bättre ersättning för markintrång och viltangrepp, samt minska stammarna av varg och vildsvin.

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket www.lrf.se - http://www.lrf.se/

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Trenden fortsatt uppåt för det gröna näringslivet17.6.2024 12:52:59 CEST | Pressmeddelande

Under andra kvartalet 2024 fortsätter återhämtningen i det gröna näringslivet och landar sammantaget i en svagt positiv syn på den framtida konjunkturen. Det visar konjunkturmätaren Grönt Näringslivsindex från Lantbrukarnas Riksförbund. ”Får vi ett bra odlingsår, en stärkt samhällsekonomi och fler räntesänkningar från Riksbanken så kan vi förhoppningsvis se ett ännu bättre resultat under tredje kvartalet”. Säger Anna Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye