Svenska Bowlingförbundet

Robin Ilhammar vann Europatourtävlingen i Ålborg

Dela

Robin Ilhammar vann idag Ålborg International efter finalseger över Mathias Danielsen Otting, Norge. Team Clan-kollegan Alexander Tigerstrand blev fyra och nådde sitt bästa resultat på Europatouren hittills.

Robin Ilhammar vann under söndagen Europatourtävlingen i Ålborg.

För andra året i rad blev det svensk seger i Europatourtävlingen i Ålborg. Förra året var det Adam Andersson som vann tävlingen. Årets segrare heter Robin Ilhammar och han tar sin andra titel på Europatouren.

Ilhammar blev etta i pool 2 i steg 3 och var därmed klar för final. Där ställdes han mot Mathias Danielsen Otting. Ilhammar inledde starkt och radade upp strikar. Han vann till sist finalen med 237-222.
– Väldigt skönt att vinna på Europatouren igen. Jag tog tillvara på mina chanser och är riktigt nöjd med segern, säger Robin Ilhammar.

Team Clan skördade fina framgångar i Ålborg och Alexander Tigerstrand från Nässjöklubben blev fyra i tävlingen. Han föll i bronsmatchen mot Paul Purps, Tyskland, med 197-163. Fjärdeplatsen är Tigerstrands bästa resultat hittills på Europatouren. Carl Eklund, IKW/Köping BK, blev delad femma.

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Robin Ilhammar vann Europatourtävlingen i Ålborg och Clan-kollegan Alexander Tigerstrand blev fyra.

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.