Svenska Bowlingförbundet

Nora Johansson vinner EM-guld i Masters - silver till Josefin Hermansson

Dela

Nora Johansson vinner EM-guld i Masters och gör ett rekordartat bowling-EM i Wittelsheim, Frankrike. Hon besegrade Josefin Hermansson i den helsvenska finalen och tar guld i alla de tre individuella distanserna. Det är det bästa mästerskapet någonsin av en svensk spelare.
– Det känns helt fantastiskt, säger Nora Johansson. 

Nora Johansson vinner guld i Masters och Josefin Hermansson tar silver.
Nora Johansson vinner guld i Masters och Josefin Hermansson tar silver. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Sverige avslutar bowling-EM i Wittelsheim på bästa sätt och tar guld och silver i Masters. Nora Johansson och Josefin Hermansson avancerade båda till final. Johansson var på jakt efter sitt tredje individuella guld i mästerskapet och Josefin Hermansson ville försvara sitt guld i Masters från EM 2022. Nora Johansson vann den första serien med 228-204. Hon fortsatte att ånga på och guldet var ett faktum efter att hon vunnit den andra serien med 237-214. 

Nora Johansson har gjort sitt första mästerskap på seniornivå och svarar för ett rekordartat EM. 21-åringen vinner totalt fyra guld och tar medalj i alla sex distanser. Medaljskörden och alla gulden gör att det är det bästa internationella mästerskapet någonsin av en svensk bowlare på både dam- och herrsidan. 
– Det känns såklart väldigt kul. Det är många timmar träning som ligger bakom det här och det är gott att det blev en så bra debut för mig, säger Nora Johansson. 

Josefin Hermansson tar fem medaljer i mästerskapet, varav ett guld. Sverige tar totalt åtta medaljer vid EM.  

Sveriges medaljer vid EM

Singel
Guld Nora Johansson
Brons Josefin Hermansson

Dubbel
Silver Josefin Hermansson och Nora Johansson

3-manna
Brons Josefin Hermansson, Nora Johansson, Jenny Wegner

5-manna
Guld hela svenska laget

All Event
Guld Nora Johansson

Masters
Guld  Nora Johansson
Silver Josefin Hermansson

Resultat

Sveriges lag

Anna Andersson, Spader Dam
Hanna Engberg, Team X-Calibur BK
Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK
Nora Johansson, Spader Dam
Sandra de Neergaard, Spader Dam
Jenny Wegner, BK Femtionian/Spader Dam

Förbundskapten Robert Andersson
Assisterande coach Louise Sonne

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye