Fastighetsägarna

Pressinbjudan: Trygghetskonferens 28 maj - program

Dela

Tisdag 28 maj arrangerar Fastighethetsägarna Stockholm Trygghetskonferensen 2024 - en arena för samarbeten, inspiration och kunskapsöverföring mellan de samhällsviktiga aktörer som kan göra skillnad i trygghetsarbetet.  Key note speaker är Carin Götblad, polismästare NOA och de namnkunniga panelerna modereras av Evin Cetin.

Film "Om alla bara drar", Carin Götblad, Evin Cetin
Film "Om alla bara drar", Carin Götblad, Evin Cetin

För att visa på kraften i det frivilliga engagemanget för trygga bostadsområden bjuder Fastighetsägarna Stockholm in kommun, myndigheter, civilsamhället, akademin och näringsliv till en konferens med syfte att tillsammans med våra medlemmar hitta gemensamma lösningar för att skapa tryggare bostadsområden. Vi vill bidra till att fler aktörer får kunskap om hur de kan vara med och påverka trygghetsarbetet lokalt tillsammans med fastighetsägare. 

Under konferensen presenteras också en färsk kartläggning över potentiella BIDs i Stockholms län. BIDs, står för Business Improvement District och är ett effektivt verktyg för frivilligt samarbete mellan fastighetsägare och andra viktiga aktörer i samhället.  

Datum och tid: 28 maj, kl. 8.30-15.00 
Plats: Convendum, Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan
Anmälan krävs. För intervjuer och mer information se kontaktpersoner nedan.

Ur programmet:

Panel:
Therese Skoglund Shekarabi, kommunpolis Rinkeby/Järva
Nils Styf, vd Hemsö
Amir Sajadi, vd stiftelsen Roya Foundation och Järva gymnasiu
Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande Södertälje kommun

Panel:
Magnus Jacobsson, enhetschef för bostadsenheten på Boverket
Åsa Paborn, direktor, Stockholms stadsmission
Maria Kearsley, strateg på Stockholms stad, stadsledningskontor, Välfärdsavdelningen
Viktoria Walldin, socialantropolog och partner, White arkitekter

Panel 
Cecilia Fredholm Vaarning, chef hållbara affärer, Stena Fastigheter
Sofia Cederlöf, sustainability specialist, SEB
Anja Nordenfelt, verksamhetschef, Mamma United
Nicklas Wallberg, projektledare Changers Hub

Filmsamtal: Nazira Abzalova och Karin Wegsjö, Filmsamtal ”Om alla bara drar” 

Panel:
Katrin Behdjou Arshi, chef stadsutveckling Fastighetsägarna Stockholm
Georgia Theorin, verksamhetschef Järva i samverkan
Maj Petterson, kunskapsområdesansvarig föredöme och framtidstro Fryshuset
Henrik Thunes, kommunstyrelsens ordförande Sollentuna kommun

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Fastighetsägarna Stockholm är en medlems- och branschorganisation för fastighetsägare i Stockholms och i Gotlands län med 4 500 medlemmar. Vi strävar efter en väl fungerande fastighetsmarknad och driver fastighetsbranschens frågor framåt – hållbar stadsutveckling, en välfungerande bostadspolitik, fastighetsägares digitala verklighet. Vi arbetar för en levande stad som utvecklas hållbart, nu och i framtiden.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fastighetsägarna kräver lägre fjärrvärmepriser14.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vid den av Göteborg Energi anordnade prisdislogen den 5 juni meddelade bolaget att kostnadsökningen för 2025 kommer att överstiga de 4 % som bolaget prognoserade vid motsvarande tid förra året. Anledningen är att bränslepriserna inte fallit tillbaka så som man då förutspådde och hoppades. Av det underlag, som bolaget har skickat ut inför dialogen, framgår: ”För att under 2025 åter närma sig ägarens avkastningskrav […] behövs ett resultat kring 600 Mkr. Om detta enbart skulle göras via en prisjustering blir höjningen 11%”. Vilken prisökningen för 2025 verkligen blir meddelas av bolaget vid prisdialogens nästa möte den 19 augusti.

Hyresförhandlingarna i Kungsbacka startar extra tidigt – vill bli klara i god tid före årsskiftet5.6.2024 15:31:14 CEST | Pressmeddelande

Nu inleds hyresförhandlingarna om 2025 års hyror i Kungsbacka. Fastighetsägarna startar i år hyresförhandlingarna extra tidigt för att hyresgästerna och fastighetsägarna ska slippa retroaktiva hyreshöjningar under 2025. Tidigare har Fastighetsägarna presenterat att kostnaderna stigit med minst 15 procent, inget yrkande, men en utgångspunkt när lokala förhandlingar nu drar i gång.

Hyresförhandlingarna i Mölndal startar extra tidigt – vill bli klara i god tid före årsskiftet5.6.2024 14:39:48 CEST | Pressmeddelande

Nu inleds hyresförhandlingarna om 2025 års hyror i Mölndal. Fastighetsägarna startar i år hyresförhandlingarna extra tidigt för att hyresgästerna och fastighetsägarna ska slippa retroaktiva hyreshöjningar under 2025. Tidigare har Fastighetsägarna presenterat att kostnaderna stigit med minst 15 procent, inget yrkande, men en utgångspunkt när lokala förhandlingar nu drar i gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye