Lantbrukarnas Riksförbund

LRF på Järvaveckan 2024: Unga är framtidens gröna näringsliv

Dela

En stärkt svensk beredskap och jämlika skolmåltider är i fokus när Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) deltar under Järvaveckan. På plats finns även representanter från LRF:s framgångskoncept ”Bonden i skolan” som inspirerar och lär skolbarn om det svenska lantbruket.

”Järvaveckan är en viktig arena för LRF. Här får vi chans att möta människor med andra perspektiv och samtala med personer som kanske inte har någon tidigare relation till det svenska lantbruket.”. Säger Anna Karin Hatt, vd på Lantbrukarnas Riksförbund. 

Under Järvaveckan står LRF värd för två livesända panelsamtal och ett utställningsställt på Järvafältet i Stockholm.  

I panelsamtalet Skolmat på schemat: Hur blir skolmåltiderna mer jämlika (29/6) diskuteras Skolmatkommissionens förslag för hur den svenska skolmåltiden kan bli mer jämlik. Panelen diskuterar möjliga lösningar och vad som krävs för att förbättra elevers förutsättningar att äta sig mätta, må bra och prestera i skolan.  

”Skolmaten lägger grunden för goda, hälsosamma och hållbara matvanor genom hela livet och har stor betydelse för lärande, utveckling och hur barn och ungdomar tillgodogör sig kunskap”. Säger Peter Kofoed, chef för LRF mjölk , som står värd för panelsamtalet.  

I panelsamtalet Jorden, skogen och människorna – Sveriges bästa beredskap (30/6) diskuteras vikten av det gröna näringslivet i både fredstid och tid av kris eller krig men även hur viktigt det är att det finns unga människor som vill och kan arbeta i de gröna näringarna. Kunskap och erfarenhet av att jobba i branschen är inte bara eftertraktad i Sverige utan behovet är och kommer bara bli större i hela världen.  

”Att unga vill utbilda sig och jobba inom det gröna näringslivet är avgörande för Sveriges beredskap. Det gröna näringslivet är en framtidsbransch för många, oavsett var du bor i Sverige”. Säger Anna Karin Hatt, vd på Lantbrukarnas Riksförbund. 

Utöver panelsamtalen deltar LRF med ett eget tält på Järvaveckan, där man kan lära sig mer om utbildning och karriär inom de gröna näringarna. Här finns även representanter från skolsatsningen ”Bonden i skolan” för dem som vill lära sig mer om lantbruket och maten vi äter.  

Läs mer om LRFs medverkan under Järvaveckan här. LRF på Järvaveckan - LRF 

Om Järvaveckan 
Järvaveckan är en mötesplats för öppna samtal och vidgade vyer, där fler röster blir hörda och fler perspektiv blir kända. Järvaveckan startade 2016 av Ahmed Abdirahman i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. Idag är Järvaveckan en självklar mötesplats för öppna samtal och gemenskap. Här möts kultur, musik, mat, partiledarsamtal och nya jobbmöjligheter. 

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Anna Karin Hatt, VD och koncernchef LRF
Anna Karin Hatt, VD och koncernchef LRF
Ladda ned bild

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket www.lrf.se - http://www.lrf.se/

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Trenden fortsatt uppåt för det gröna näringslivet17.6.2024 12:52:59 CEST | Pressmeddelande

Under andra kvartalet 2024 fortsätter återhämtningen i det gröna näringslivet och landar sammantaget i en svagt positiv syn på den framtida konjunkturen. Det visar konjunkturmätaren Grönt Näringslivsindex från Lantbrukarnas Riksförbund. ”Får vi ett bra odlingsår, en stärkt samhällsekonomi och fler räntesänkningar från Riksbanken så kan vi förhoppningsvis se ett ännu bättre resultat under tredje kvartalet”. Säger Anna Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye