Svensk Handel

Second hand för 1,2 miljarder kronor i april

Dela

I april nådde den totala omsättningen på second hand-marknaden 1,2 miljarder kronor. Två av tio tillfrågade konsumenter uppgav att de handlat second hand under månaden, varav hälften köpte mode.

Trots att april var årets hittills svagaste månad för second handförsäljning, fortsätter mode att stå emot trenden med en ökande försäljning.

Modeförsäljningen inom second hand omsatte 465 miljoner kronor i april, vilket är en ökning med nära 30 miljoner kronor jämfört med föregående månad. Detta innebär att försäljningen av mode har ökat varje månad sedan november i fjol. Även om andelen konsumenter som handlat mode second hand har förblivit relativt stabil, har den genomsnittligaköpesumman ökat något, vilket bidrar till den totala ökningen i försäljningsvärdet.

-Den totala second hand-försäljningen sjönk markant från månaden innan. Det är en tendens vi kunnat ana även på nyförsäljningen. Vädret är en viktig faktor, och givet en kyligare aprilmånad är resultatet inte förvånande. Vi tror att maj kan bli en betydligt starkare månad, då vi äntligen fick varmare väder, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel.

-Det är intressant att summan för modeinköpen inom second hand ökar trots att antalet som handlar minskar något. Det innebär ju helt enkelt att man handlar för en högre summa per månad, och kan ses som ett kvitto på att intresset för second hand fortsatt är stort bland konsumenterna, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel.

Kontakter

Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Dokument

Länkar

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye