Jernkontoret

Jernkontoret släpper EU-special av Ståldialog

Dela

Nu släpper Jernkontoret nya avsnitt av intervjuserien Ståldialog med anledning av det kommande valet till Europaparlamentet. I de kortare specialavsnitten, som alla kommer släppas innan valdagen den 9 juni, får partiernas EU-kandidater berätta om hur de tänker arbeta i Bryssel för att skapa mer gynnsamma villkor för en konkurrenskraftig industri.

Fotokollage: Jernkontoret.

Idag släpper Jernkontoret det första av ett antal kortare specialavsnitt av Ståldialog, med fokus på EU. I avsnitten får partiernas kandidater till det kommande EU-valet berätta om hur de tänker verka för en konkurrenskraftig europeisk industri om de väljs in i Europaparlamentet, och vilka frågor som de ser som viktigast för industrin.  

-När många nu står inför att välja vad de ska rösta på så vill vi särskilt lyfta industrifrågorna. För många känns kanske EU avlägset men besluten som tas inom EU har stor påverkan på vår vardag. Det gäller särskilt för företagen inom järn- och stålindustrin och alla som jobbar där, säger Hanna Escobar-Jansson, kommunikationsdirektör på Jernkontoret. 

Ståldialogs EU-special innefattar intervjuer med kandidater till Europaparlamentet från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Alla avsnitt kommer att publiceras innan valet den 9 juni. Först ut är Centerpartiets toppkandidat Emma Wiesner, följt av Miljöpartiets Isabella Lövin och Liberalernas Karin Karlsbro. Medverkar gör också Kristdemokraternas Ella Kardemark, Socialdemokraternas Sofie Eriksson och Sverigedemokraternas Beatrice Timgren

-Tanken med Ståldialog har från början varit att lyfta människorna och idéerna som gör omställningen möjlig. En stor del av villkoren för industrins omställning bestäms i Bryssel. Våra svenska Europaparlamentariker har en oerhört viktig roll att arbeta för att EU-lagstiftningen ska möjliggöra den fortsatta omställningen, säger Hanna Escobar-Jansson. 

Om Ståldialog 

Jernkontoret lanserade samtalsserien Ståldialog 2022 i syfte att lyfta människorna och idéerna som gör omställningen möjlig. I serien medverkar beslutsfattare och experter som på olika sätt har nyckelpositioner för industrins hållbara omställning. Samtliga avsnitt hittar du på www.ståldialog.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

OM JERNKONTORET Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning. HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd - https://www.jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Ny rapport: Kundefterfrågan stark motor i stålindustrins omställning19.6.2024 14:26:15 CEST | Pressmeddelande

Efterfrågan på stål med låga utsläpp är stark och genom sin omställning bidrar svensk järn- och stålindustri till en rad andra sektorers omställningsarbete. Det svenska stålet bidrar också till samhällets omställning genom hög kvalitet och avancerade egenskaper. Det visar en ny rapport från Jernkontoret. De höga omställningsambitionerna bidrar inte bara till reducerade koldioxidutsläpp utan stärker också Sveriges position på den globala marknaden.

Pressinbjudan: Invigning av världskongress för arkeometallurgi, AIE 2024, i Falun6.6.2024 09:00:00 CEST | Pressinbjudan

Den 11 juni invigs den sjätte upplagan av den internationella konferensen Archaeometallurgy in Europe (AIE 2024). Konferensen, som pågår till 14 juni, samlar 200 deltagare från 30 länder och arrangeras i världsarvsstaden Falun. Jernkontoret står som arrangör och samarbetspartners för konferensen är Länsstyrelsen Dalarna, Falu kommun och världsarvet Falun, Dalarnas museum och Falu gruva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye