Svenska Ishockeyförbundet

Juniorkronorna förstärker staben med Grossmann och Siik

Dela

Landslagschef Anders Lundberg och Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid presenterar förändringar i Juniorkronornas stab för säsongen 2024/2025. Nya för säsongen är Nicklas Grossmann som assisterande förbundskapten, samt Christer Siik som team manager.

– Vi har en kompetent stab runt Juniorkronorna, vilket känns riktigt bra. Här finns hockeykunskap, stort engagemang och goda ledaregenskaper. Jag ser fram emot att se vad de kan få ut av våra äldsta herrjuniorer, säger Anders Lundberg, landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Nicklas Grossmann återfinns till vardags i Södertälje SK:s organisation, där han arbetar som assisterande tränare, ett uppdrag han fortsätter med.

– Ärofyllt är första ordet som kommer till mig när jag tänker på uppdraget med Juniorkronorna. Landslaget var alltid en stor grej för mig som spelare och jag känner likadant nu som ledare. Jag känner en stolthet över att få representera Sverige och försöka vinna nya medaljer. Jag ser fram emot att vara med och utveckla våra bästa juniorspelare, säger Nicklas Grossmann, assisterande förbundskapten Juniorkronorna.

Christer Siik jobbar i Leksands IF som assisterande general manager, och kommer att kombinera den rollen med team manager-uppdraget för Juniorkronorna.

– Det är jättehedrande att få vara med i ett av våra älskade landslag, som man har följt många nätter under JVM bakåt i tiden. Framför allt ska det bli inspirerande att få jobba med unga, drivna spelare, som tillhör toppen av Sveriges unga spelare som ska mäta sina krafter med toppen av andra länders unga spelare. Det här ska bli oerhört kul, säger Christer Siik, team manager Juniorkronorna.

– Nicklas har stor NHL-erfarenhet, vilket blir viktigt inför JVM på liten rink i Kanada. Han är en bra ledare med sunda värderingar. Hans kunskaper inom försvarsspel och penalty kill blir viktiga tillgångar för oss. ”Siiken” är en erfaren och uppskattad ledare och är van att jobba i den här miljön. Han har många år bakom sig som ledare på SHL-nivå. Vi står väl rustade inför säsongen, säger Magnus Hävelid, förbundskapten Juniorkronorna.

Gereon Dahlgren fortsätter i rollen som assisterande förbundskapten efter att ha förlängt kontraktet med Svenska Ishockeyförbundet över säsongen 2024/2025.

null

FAKTA

Juniorkronornas stab, säsongen 2024/2025

Team manager: Christer Siik
Förbundskapten: Magnus Hävelid
Assisterande förbundskaptener: Gereon Dahlgren, Nicklas Grossman, Robin Jonsson
Målvaktscoach: Viktor Alm
Videocoach (JVM): Jacob Strandberg

Staben kan se olika ut i de olika turneringarna under säsongens gång.

Juniorkronornas program, säsongen 2024/2025

23 juli-5 augusti: World Junior Summer Showcase, USA
26 augusti–1 september: 5-nationers, Schweiz
4–10 november: 5-nationers, Finland
26 december–5 januari: 2025 IIHF World Junior Championship, Ottawa, Kanada
3–9 februari: 5-nationers Tjeckien (Team 19)
14–20 april: 5-nationers Finland (Team 19)

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Licensprövning inför säsongen 2024/2025: Fyra klubbar i Hockeyettan nekas elitlicens, övriga beviljas licens5.7.2024 16:45:00 CEST | Pressmeddelande

SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan Alla klubbar i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan har beviljats elitlicens för säsongen 2024/2025. Det meddelar licensnämnden för dessa ligaorganisationer idag. Tre klubbar har beviljats dispensår: Södertälje SK och Tingsryds AIF har fått ett första dispensår och Vimmerby HC har fått ett andra dispensår. Se dispensbesluten i bifogade dokument. Hockeyettan Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att neka elitlicens för fyra klubbar inför säsongen 2024/2025: Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF. Besluten i korthet Bäcken HC Föreningen har inte inkommit i tid med begärda handlingar, och enligt underlaget som faktiskt skickats in, klarar föreningen inte kapitalkravet. KRIF Hockey Efter att ha fått dispens i förra årets licensprövning, tack vare en handlingsplan för hur det egna kapitalet skulle återställas, har KRIF Hockey inte inkommit med fullgoda handlingar till årets prövning. Föreningen uppvisar negativt kapital, och har inte skicka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye