Schibsted Media

Petter Forslund ny chef för SvD:s politikredaktion

Dela

Mitt i mandatperioden laddar SvD för att ta sin politikredaktion till nästa nivå. Central spelare blir den nya politikchefen Petter Forslund – en stark publicist och uppskattad ledare. Samtidigt ansluter Jenny Nyman som ny politikreporter.

Petter Forslund tar över som chef för SvD:s politikredaktion, efter Erik Hedtjärn. Foto: Yvonne Åsell / SvD
Petter Forslund tar över som chef för SvD:s politikredaktion, efter Erik Hedtjärn. Foto: Yvonne Åsell / SvD

En av SvD:s mest erfarna redaktörer och nyhetschefer tar över politikredaktionen. Petter Forslund kommer närmast från tjänsten som tf chef för nyhetsredaktionen, en roll han haft i nästan ett år. Dessförinnan var Petter Forslund under många år nyhetschef på SvD. 

– Med Petter som chef får vi en riktigt stark publicist och en mycket uppskattad chef vid rodret. SvD ska vara bäst på politik men i takt med att vi flyttar fram våra positioner så satsar våra konkurrenter. Då måste vi fortsätta utvecklas och här kommer Petters ledarskap verkligen märkas, säger Erik Hedtjärn, redaktionschef på SvD. 

Politikredaktionen på SvD består av Maggie Strömberg, Torbjörn Nilsson och Henrik Torehammar som tillsammans gör podden Politiken, samt reportrarna Erik Nilsson, Karin Thurfjell och Inger Arenander. Efter sommaren ansluter också Jenny Nyman, idag reporter i SvD:s breakinggrupp.

– Jag känner mig såklart ödmjuk och nyfiken inför uppgiften – SvD:s politiska journalistik har rört sig framåt på ett imponerande sätt de senaste åren. Sen kommer jag in i ett guldläge, mitt i mandatperioden och ser verkligen fram emot att få jobba med våra fantastiska politikreportrar. Vi ska fortsätta granska makten och ta med läsare och lyssnare bakom kulisserna där beslut fattas. Men vi har också alla möjligheter att utveckla politikbevakningen ytterligare och göra ännu bättre journalistik, säger Petter Forslund. 

Valåret 2022 vann Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson Stora journalistpriset för sina reportage om Sveriges väg in i Nato. ”Med särpräglat berättande skänker de nerv och liv åt politiska beslut och ger oss tillträde till rummen där historien skrivs”, löd juryns motivering.

– Man skulle kanske kunna tro att den som vunnit fina priser blir mätt och belåten. Det är precis tvärtom. Jag har aldrig tidigare jobbat med en grupp som varit så motiverad och driven som SvD:s politikredaktion, säger Erik Hedtjärn som innan han blev redaktionschef var just politikchef på SvD.

Petter Forslund tillträder tjänsten i augusti. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Petter Forslund, tillträdande politikchef, SvD. Telefon: 070-714 21 75. E-post: petter.forslund@svd.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Petter Forslund tar över som chef för SvD:s politikredaktion, efter Erik Hedtjärn. Foto: Yvonne Åsell / SvD
Petter Forslund tar över som chef för SvD:s politikredaktion, efter Erik Hedtjärn. Foto: Yvonne Åsell / SvD
Ladda ned bild
Jenny Nyman ansluter som politikreporter efter sommaren. Hon är i dag nyhetsreporter vid breakingdesken. Foto: Stina Stjernkvist / SvD
Jenny Nyman ansluter som politikreporter efter sommaren. Hon är i dag nyhetsreporter vid breakingdesken. Foto: Stina Stjernkvist / SvD
Ladda ned bild

Länkar

Oberoende journalistik – det är vårt uppdrag

Mediekoncernen Schibsted Media har några av Nordens starkaste varumärken i portföljen, som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Omni,  E24 och Podme. 

Varje dag använder nästan sju miljoner människor våra redaktörstyrda medier för att bli uppdaterade, engagerade och underhållna – genom text, ljud, bilder och video. Förtroendet från våra användare är helt avgörande för oss. Och för att upprätthålla det förtroendet är vi fokuserade på fakta, verifierbarhet och transparens. 

Våra 2800 anställda är baserade i Oslo, Bergen, Stavanger, Stockholm, Helsingfors, Kraków och Gdańsk. Och vi är beroende av dem alla för att lyckas, genom nära samarbete över redaktioner, produkt- och teknologimiljöer och prenumerations- och annonsenheter. 

Det som började som Christian Schibsteds lilla boktryckeriverksamhet i dåvarande Christiania (Oslo) 1839, är idag ett av Nordens ledande medieföretag. Vår journalistik har informerat folk, byggt gemenskap, avslöjat maktmissbruk och stärkt demokratier i nästan två århundraden. Våra demokratier är beroende av oberoende journalistik. Det är vårt uppdrag.

Följ Schibsted Media

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted Media

Så kan nyhetsmedia ge både personlig relevans och en gemensam världsbild28.6.2024 10:55:19 CEST | Pressmeddelande

Förtroende är mediehusens viktigaste kapital – och konkurrensfördel – i ett allt mer automatiserat och fragmenterat medielandskap. Men vad händer med den oberoende journalistiken när personlig relevans, och ”innehåll som passar min världsbild” driver förtroende? Schibsted Medias Agnes Stenbom lyfte frågeställningen till tre erfarna mediechefer på ett seminarium i Almedalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye