Stockholms stad

Nu är programmet för Kulturfestivalen 2024 äntligen här!

Dela

Den 14-18 augusti är det återigen dags för Kulturfestivalen, en fem dagar lång färgsprakande folkfest med fri entré mitt i centrala Stockholm. I årets program ryms kultur i alla möjliga former, med allt från livemusik, samtal, dans, konst och workshops.

Foto: Felix Lättman
Foto: Felix Lättman

Kulturfestivalens olika områden bjuder på ett varierat program med spännande höjdpunkter som passar såväl gammal som ung.

- Jag ser väldigt mycket fram emot årets Kulturfestival och det känns jättekul att få vara med och tillgängliggöra alla dessa fantastiska kulturupplevelser för stockholmarna. Programmet har en otrolig bredd, så oavsett vem man är och vad man gillar kommer det garanterat finnas mycket att upptäcka och ta del av under festivalen, säger Linnéa Monteiro, festivalchef.

På festivalens största scen vid Gustav Adolfs torg kommer publiken till exempel kunna njuta av livemusik med den libanesiska superpopstjärnan Elissa och de legendariska Stockholmsbanden Teddybears och Infinite Mass. Det blir även en extravagant karibisk festkväll med DJ:s och soca-giganterna KES the Band från Trinidad och Tobago. Som om det inte var nog kommer dessutom Kungliga Operans kör, Kungliga hovkappellet och solister att traditionsenligt uppföra älskade stycken ur årets repertoar.

Vid scenen på Skeppsbron kan du uppleva allt ifrån både iransk och irländsk folkmusik till hårdrock, modern hiphop, jazz, vokalmusik och latinamerikansk barockmusik. Det blir även livepodcasts om kreativitet och två stycken Candlelight concerts – mäktiga pianokonserter i skenet av hundratals levande ljus.

I familjeområdet i Kungsträdgården kan barn och deras vuxna ta del av fantastiska liveframträdanden i form av både teaterföreställningar och konserter med bland annat Junibacken, Britta Persson, Grannen Måns, Bröderna Lindgren och Tobbe Trollkarl. I områdets olika tält kan man spela schack, läsa böcker, experimentera, delta i workshops för att lära sig jojka och dansa breakdance och mycket, mycket mer. När skymningen lägger sig över huvudstaden förvandlas Kungsträdgården till en folkpark när olika dansband under varje kväll ställer sig på den stora scenen och bjuder upp till dans.

När hungern pockar på beger du dig till matområdet på Norrbro och Strömparterren, där ett digert utbud av mat och dryck finns för alla smaker och preferenser.

På Sergels torg huserar UNG Kulturfestival med program som riktar sig till ungdomar i åldern 13-19 år. Det blir livemusik, filmvisning, workshops, coola uppträdanden mitt på Plattan och man har chansen att delta i tävlingar, prova på att skapa musik eller bara chilla i ett av alla tälten. 

En av årets nyheter är det nya festivalområdet på Strömgatan som kommer att fyllas till bredden med samtal, dans och musik. Det blir till exempel workshops och uppträdanden med folkdans från Skottland, salsa, K-pop och glittrande klackdans! Från klockan 21 till midnatt kommer dessutom hela gatan förvandlas till en enda kokande nattklubb, med olika teman varje kväll.

Som om allt detta inte var nog så gästas Kulturfestivalen ännu en gång av RIX FM Festival då artister som Molly Sandén, Marcus & Martinus och Medina uppträder på Gustav Adolfs torg onsdagen den 14 augusti.

Upptäck hela programmet på Kulturfestivalens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye