Arla

Höstens nyheter från Arla

Dela

I dagarna presenterar Arla sina höstnyheter, bland annat en smaksatt crème fraiche, tre ekologiska produkter inom Arla Familjefavoriter Humlan, nya varumärket Arla Cultura och en ost som tidigare bara funnits tillgänglig när Skördefesten firas i september på Öland. Håll utkik i matbutikernas mejerikylar den här veckan.

Med hösten runt hörnet lanserar Arla flera goda mejerinyheter. Foto: Arla
Med hösten runt hörnet lanserar Arla flera goda mejerinyheter. Foto: Arla

Arla Cultura är ett nytt varumärke som gör det lätt för konsumenter att hitta produkter som innehåller olika goda bakterier, vitaminer och kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion. Varumärket samlar de populära klassikerna Kefir, Onaka och Dofilus där samtliga har fått ett nytt uppdaterat utseende men självklart behållit samma goda smak.

Äntligen kan fler njuta av Skördefestost! Denna historiska ost har länge varit en självklar del under Skördefesten på Öland, där man i slutet på september varje år firar säsongens skörd och grödor inför hösten. För första gången görs osten nu tillgänglig i hela landet när Arla Ko Skördefestost lanseras i begränsad upplaga. Osten har lagrats i 12 månader och är krämig med en rund smak och lätt att skiva eller servera i bitar.

Arla Köket utökar sitt sortiment med en spännande nyhet: lätt crème fraiche dragon, citron och vitlök. Smaken har tagits fram i samarbete med den prestigefyllda matlagningstävlingen Årets Kock och passar perfekt i höstens grytor, såser, soppor och krämiga sallader.

Arla Familjefavoriter utökar det ekologiska Humlan-sortimentet med tre prisvärda produkter, en naturell cream cheese, en mjölk med längre hållbarhet och en riven ost – alla i större förpackning för att göra det enklare att välja ekologiska alternativ i mejerikylen. Samtliga produkter är gjorda på mjölk från ekologiska Arlagårdar.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye