Vänsterpartiet Malmö

700 i årets 8-marståg!

Dela

Årets demonstration på Internationella kvinnodagen samlade drygt 700 personer under parollen Kvinnokamp, klimatkamp - En kamp för överlevnad - en strid för rättvisa!

Fronten av tåget
Fronten av tåget

På Panora Folket Bio pågår just nu filmvisning av dokumentären Grit och senare ikväll väntar körsång och allsång. 
På Gustav Adolfs torg talade Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd om ekonomisk orättvisa och förtryck, samt hur vi på ett produktivt sätt kan skapa en hållbar förändring som skapar global jämställdhet och jämlikhet för alla.

- Vänsterpartiet vet att för en framgångsklimatomställning krävs ett rättviseperspektiv som förenar det gröna perspektivet med det röda. För att möta klimathotet krävs ökad jämlikhet och jämställdhet. Det är de rika, i majoritet män, som genom sitt sätt att leva orsakar störst klimatutsläpp. När en större andel av ekonomin går till gemensamma investeringar och välfärd istället för ökad privat konsumtion för de som redan har mest blir det enklare att minska utsläppen, något som i sig gynnar kvinnors makt över sina egna liv, säger Emma-Lina Johansson. 

- Klimatkampen är vår kamp, feminismen, socialismen och antirasismen krävs för att ta fighten om klimathotet. Det är tillsammans vi kan skapa en värld för alla, också i framtiden. Det är en kamp för överlevnad, det är en strid för rättvisa, avslutar Emma-Lina. 

På Möllevångstorget talade styrelseledamoten Maria Dexborg

- Jag är stolt över att en dag som denna representera Vänsterpartiet! Ett parti som var det första partiet i Sverige att kalla sig feministiskt! Ett parti som för en hård politik om vår rätt till lika inkomst, trygga jobb och rätten till vår egen kropp! I en tid när nationalistiska och rasistiska makter försöker inskränka kvinnors rättigheter driver Vänsterpartiet kampen för våra rättigheter på olika fronter i Sverige och EU, säger Maria. 

För mer information kontakt Emma-Lina Johansson. 
Mail: emma-lina.johansson@malmo.se

Tel: 072-976 92 17

Nyckelord

Bilder

Fronten av tåget
Fronten av tåget
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild
Maria Dexborg (V)
Maria Dexborg (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!17.3.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum