AcadeMedia

AcadeMedia ett av Sveriges mest jämställda börsbolag

Dela

AcadeMedia är det fjärde mest jämställda börsbolaget i Sverige enligt stiftelsen Allbrights årliga jämställdhetsrapport. AcadeMedia klättrar därmed rejält från plats 34 föregående år.

I år finns 64 börsbolag av totalt 333 bolag med på Allbrights jämställda börslista, att jämföra med 47 bolag under fjolåret.

- Det här resultatet är väldigt glädjande och det visar att AcadeMedia kommit en bra bit på väg när det gäller att öka jämställdheten och mångfalden. Vi är inte i mål utan fortsätter vårt arbete med att få jämn representation på ledande positioner. Det är viktigt att våra barn, elever och vuxenstuderande har förebilder i klassrummen som speglar hur samhället ser ut på riktigt, säger Marcus Strömberg, vd AcadeMedia.

Enligt rapporten är andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper nu uppe i 24 procent, vilket är en ökning med endast en procentenhet jämfört med fjolåret. Ett av fem börsbolag har idag fortfarande inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Några bolag utmärker sig dock positivt. Inom AcadeMedia är sex kvinnor och fyra män representerade i koncernledningen. Av sju ordinarie styrelseledamöter är tre kvinnor och fyra män. AcadeMedia placerar sig därmed på fjärde plats av totalt 333 bolag i Allbrights kartläggning av näringslivets ledningsgrupper och styrelser gällande jämställdhet.  

- Rapporten visar på en förändring och att vi är på rätt väg. Jämställdhet och mångfald måste vara en central fråga när vi utvecklar vår verksamhet och kompetensförsörjer, annars får vi inte tillgång till hela arbetsmarknaden. Jämställda arbetsplatser är kvalitetsstämpel och en konkurrensfördel för arbetsgivare som letar efter kompetenta medarbetare, säger Lisa Oldmark HR-direktör AcadeMedia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
VD och Koncernchef AcadeMedia
VD och Koncernchef AcadeMedia
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 300 medarbetare på våra drygt 655 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Alla 179 300 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia erbjuder stöd till Sveriges vårdnadshavare21.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Vårdnadshavare får en allt viktigare roll när Sveriges gymnasieelever numera undervisas på distans på grund av Coronaviruset. Därför erbjuder AcadeMedia nu alla Sveriges vårdnadshavare ett stöd, hur de bäst ska kunna stötta sina ungdomar som får fjärr- eller distansundervisning. Idag lanserar AcadeMedia den första filmen i en serie som ska hjälpa vårdnadshavare att få ökad förståelse om vad distans- och fjärrundervisning innebär.

Övergång till distansundervisning inom gymnasiet och vuxenutbildning17.3.2020 16:36:08 CETPressmeddelande

Från och med i morgon onsdag den 18 mars 2020, rekommenderar regeringen att all utbildning på gymnasiet, komvux och högre utbildning bedrivs på distans. Arbetet med att gå över till distansutbildning för hela eller delar av AcadeMedias verksamhet har planerats länge och sätts nu i verket för gymnasiet och vuxenutbildningen. För elever som inte har möjlighet att studera på distans och elever med särskilda behov, kommer vi att hitta andra lösningar så de kan få del av sin undervisning.

Friskolor - en naturlig och viktig del av utbildningssystemet26.2.2020 10:36:46 CETNyheter

Friskolor har funnits i över 30 år. Idag går nära 400 000 barn och elever i en friskola och antalet ökar varje år. Över 73 000 lärare, 17 procent av lärarkåren, arbetar i en friskola. När Rebecca Roth ordförande i LR:s Studerandeförening vill att friskolor som drivs av aktiebolag ska läggas ner, bör hon ha i åtanke att ett sådant beslut skulle få stora konsekvenser för både lärare och elever.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum