Akavia

Akavia begär förhandlingar om kollektivavtal med Klarna

Dela
Akavia har i dag tillsammans med Unionen och Sveriges Ingenjörer skickat en formell begäran om att inleda kollektivavtalsförhandlingar med Klarna. Förhandlingar mellan fack och arbetsgivaren ska inledas snarast.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.

– Vi har i dag påbörjat en process för att säkerställa kollektivavtal för våra medlemmar och övriga anställda på Klarna. På en allt mer turbulent arbetsmarknad kan vikten av trygghet inte nog understrykas och där ser vi att kollektivavtalet är en kvalitetsstämpel med moderna möjligheter till omställning, säger Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.

Begäran har skickats samtidigt av Akavia, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Förhandlingarna kommer att genomföras gemensamt. En förhandlingsframställan är det första formella steget i en process initierad från facken för att förmå företaget att teckna kollektivavtal. 

– Klarna har länge setts som en av Sveriges ledande aktörer inom techbranschen och toppar ofta ungas listor på intressanta arbetsgivare. Men för att fortsatt vara en relevant och attraktiv arbetsgivare krävs mer inflytande och trygghet för de anställda. Genom att teckna kollektivavtal tror vi att Klarna kan ta ytterligare steg och visa vägen för andra företag, säger Mikael Andersson.

Förhandlare från Akavia, Unionen och Sveriges Ingenjörer kommer att inleda diskussion med företrädare för Klarna med ambition om att teckna kollektivavtal. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för ekonomer, jurister, samhällsvetare, It-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Akavia har 135 000 medlemmar och är det tredje största förbundet inom Saco.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum