Aleris

Aleris öppnar ny mottagning för barn med luftvägsbesvär

Dela

Uppsala Närakut Aleris öppnar en ny mottagning för barn 1–5 år med luftvägsbesvär. Trycket på barnsjukvården i Region Uppsala är högt i samband med årets intensiva och tidiga säsong av RS-virus.

— Vi kommer att kunna ta emot uppemot 140 barn i veckan med luftvägsbesvär, säger Maria Carles, verksamhetschef Uppsala Närakut Aleris.

Barnakuten på Akademiska barnsjukhuset har haft ett dubbelt så stort patientinflöde som normalt. För att avlasta och lätta på trycket får Uppsala Närakut Aleris utökat uppdrag av Region Uppsala att avlasta vården på barnakuten på Akademiska barnsjukhuset.

— Att vi snabbt kan ställa om tillsammans med Akademiska barnsjukhuset är viktigt för att skydda de allra yngsta barnen. Framförallt barn under ett år kan bli svårt sjuka av RS-virus med andningssvårigheter och hosta, säger Maria Carles.

Uppdraget avser att ta emot förkylda barn från 1 år under jourtid på vardagar och dagtid på helger. Mottagningen öppnar i slutet av vecka 41. På plats kommer en läkare och undersköterska att finnas. Länets vårdcentraler är med och bemannar. Barn med luftvägsbesvär kommer i första hand till Uppsala Närakut Aleris efter kontakt med 1177 Vårdguiden eller barnakuten på Akademiska barnsjukhuset.

Den nya mottagningen för barn med luftvägsbesvär bygger på ett nära samarbete och samverkan mellan Uppsala Närakut Aleris, Akademiska barnsjukhuset, 1177 Vårdguiden och vårdcentralerna i Uppsala län.

Om Uppsala Närakut Aleris
På Uppsala Närakut Aleris kan vuxna och barn få hjälp med akuta sjukdomar och olycksfall som inte är livshotande. Här arbetar erfarna specialister som tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal behandlar akuta besvär som ortopediska skador på händer, fötter, axlar, knän, lättare infektioner, öroninflammation, fallskador, sårskador och allergier. 

För mer information, kontakta:
Maria Carles, verksamhetschef Uppsala Närakut Aleris, 073-821 23 46, maria.carles@aleris.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Om Aleris
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Vi bedriver specialistsjukvård och diagnostik på närmare 130 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra 4 700 medarbetare går till arbetet varje dag för att ge patienter och uppdragsgivare en nära och tillgänglig specialistvård med hög kvalitet.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum