Consid

Alva Skoglund tilldelas årets Consid Gefle IF Award

Dela

Årets Consid Gefle IF Award går till Alva Skoglund, lagkapten och spelare i Gefle IF F-06. Det är andra året som stipendiet delas ut. Förra året fick mittfältaren Ebba Gavlén stipendiet.

-Det känns jättekul att få priset. Jag var helt oförberedd. Jag hade inte en tanke på att jag skulle kunna vinna. Det betyder mycket för mig, säger Alva Skoglund.

Genom stipendiet vill Consid och Gefle IF lyfta kvinnliga förebilder i klubben. Stipendiet tilldelas en flick- eller damlagsspelare i Gelfe IF som genom sin sportslighet och laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar. Motiveringen till att Alva Skoglund i år tilldelas stipendiet lyder:

”Alva är en spelare och lagkapten som under sina år i Gefle IF blivit en ledstjärna och stöttepelare genom att alltid inkludera och se alla. Hon visar respekt mot med- och motspelare. Trots skador har hon visat motivation att utvecklas samt peppar och uppmärksammar sina lagkamraters framsteg. Hon har dessutom axlat rollen som tränare för ett flicklag tillsammans med några av sina lagkamrater. Kort sagt en förebild som föregår med gott exempel både på och utanför planen.”

Stipendiet togs fram 2020 och har nu delats ut för andra året i rad. Det är Gefle IF som, tillsammans med IT-företaget Consid, utser stipendiaten. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar med motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

Det är inom ramen för Consids jämställdhetsplattform som stipendiet delas ut och målsättningen är att göra it-branschen mer jämställd. Att lyfta kvinnliga förebilder är viktigt för att bana väg för andra och att skapa ett inkluderande klimat. Det gäller såväl inom näringslivet som inom fotbollen.

– Fotboll är ju mycket mer än bara själva spelet. Det handlar om ett sätt att tänka och om laganda. Det handlar också om att få andra att bli bättre, säger Matilda Niemi, hållbarhetsstrateg på Consid.

Stipendiet är på 5 000 kronor.

Matilda Niemi, hållbarhetsstrateg på Consid.

– Det är otroligt viktigt att lyfta kvinnliga förebilder i regionens största – och Sveriges äldsta – förening, Gefle IF. Jag är övertygad om att det ger positiva ringar på vattnet, säger Matilda Niemi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor på 28 orter i Svewrige och Norge. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter nära 1,3 miljarder kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum