Lidl Sverige

Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Dela

Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen avgjordes på Swedish Taste i Stockholm och efter en jämn matlagningskamp tog Amanda Lindqvist från Enköping hem vinsten. Förstapriset, utöver ära och diplom, är en inspirationsresa till Kroatien och 10 000 kronor i värdecheckar på Lidl.

Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare
Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare

Under tolv veckor pågick instagramtävlingen för amatörkockar, Lidls Mästare, som för andra året i rad arrangerades i samband med programmet Sveriges Mästerkock. Av totalt 460 bidrag stod kampen till slut mellan Ellinor Hök från Linköping, Adam Lund från Sollentuna, Amanda Lindqvist från Enköping och Annelie Karlsson från Gällstad. 

I semifinalen, där fyra skulle bli två, tilldelades semifinalisterna olika huvudråvaror. Därefter fick de tio minuter att plocka på sig ingredienser i en Lidlbutik innan 75 minuter av intensiv matlagning väntade. Ellinor Hök och Amanda Lindqvist imponerade och tog sig vidare till finalen.

Inför finalen fick deltagarna reda på att finalrätten skulle innehålla minst två rester från gårdagens matlagning, tillsammans med huvudråvaran svensk kycklingfilé från Lidls egna märke Gyllda. Finalisterna fick 65 minuter på sig att skapa en rätt som imponerade på juryn. Amanda Lindqvist briljerade med sina smakkombinationer och kreativitet och hennes asiatiska kycklingrätt räckte hela vägen till vinst. 

– Det känns helt fantastiskt kul att det gick hela vägen. Alla var så otroligt duktiga och jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit än. Nu ska jag smälta det här och se framemot en härlig inspirationsresa med massor av god mat, säger Amanda Lindqvist.

Juryn, bestående av Fredrik ”Frallan” Rosell, kock, och Anna Andersson, hållbarhetsansvarig Inköp på Lidl, bedömde rätterna utifrån såväl utförande som smak, kreativitet och uppläggning.

– Jag är djupt imponerad av nivån på de tävlingsbidrag vi fått in under de senaste veckorna. Deltagarna har visat på stort engagemang och kreativitet och vi i juryn har haft ett riktigt tufft uppdrag i att välja ut de fyra finalisterna. Det blev en mycket jämn kamp och finalisterna skapade verkligen magi med våra råvaror. Amanda imponerade stort, hon tog inte bara vara på resterna på ett smart sätt utan presterade dessutom klockrena smaker hela vägen, säger Fredrik ”Frallan” Rosell, kock och juryordförande Lidls Mästare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare
Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare
Ladda ned bild
Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019
Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019
Ladda ned bild
Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 (tv)
Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 (tv)
Ladda ned bild
Frallan, Anna Andersson och Amanda Lindqvist
Frallan, Anna Andersson och Amanda Lindqvist
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl storsatsar på hållbar textil16.7.2019 07:43:00 CESTPressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter utveckla utbudet av mer hållbara produkter. Nu lanserar livsmedelskedjan ett pilotprojekt kring en ny textilkollektion med biologiskt nedbrytbar textiltryckfärg, certifierad enligt Cradle to CradlesTM guld- och silverstandard. Utöver den nya kollektionen byter Lidl även ut alla egna textilprodukter som innehåller viskos till den mer miljövänliga LENZING EcoVero Viskos, vilket minskar vattenåtgången i produktionen med hela 50 procent.

Byggstart för Sveriges första klimatneutrala butik3.7.2019 15:02:48 CESTPressmeddelande

Idag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik på Gotland. Den nya butiken ska stå klar i juli 2020 och blir inte bara öns första Lidlbutik, utan även pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2. Projektet utvecklas av Lidl tillsammans med SGBC och LINK Arkitektur. Med butiken på Gotland tar Lidl ytterligare ett steg i att minska klimatpåverkan från sina butiksbyggnader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum