Spendrups Bryggeri AB

Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019

Dela

Idag den 9 april firas den internationella GT-dagen i hela världen. Schweppes hyllar den tidlösa drinken med att öppna anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019.

Med fem år på nacken har Sveriges Bästa Gin & Tonic nått nya höjder år efter år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden och går rätt och slätt ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med mixologen Douglas Anasagasti väntar.

Det krävs kreativitet och känsla för att sätta en säregen prägel på den klassiska GT:n, men även tid. Därför är det nu hög tid att börja laborera med just din GT – du har fram till den 18 juni på dig. Juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och dessutom lojalitet till originalreceptet. Och det är det sistnämnda kriteriet som väger tyngst.

– Förutom att göra en utsökt god GT så gäller det att kunna komma med något nytt som känns spännande och fräscht men som också behåller själen i en klassisk GT. Vi letar efter intressanta kombinationer, läskande smaker, och passion för det hantverk som ligger bakom en riktigt vass GT, säger Hedda Spendrup, bryggmästare och jurymedlem.

Samtliga finalister tävlar med Schweppes Premium Mixers som tidigare bara funnits exklusivt för restaurang, men som sedan förra året finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Premium Mixers finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

Tonic & Twist of Lime har en livfull smak och en fin touch av limezest som lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin. 

Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en spännande och kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.

Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.

Förra året kammade Mihail Mihaylov hem vinsten i bartenderkategorin med sitt bidrag "Electric GT", som tog juryn med storm. Med en väl avvägd GT i glaset och tre olika garnityr serverade han en verkligt unik drink.

– Sveriges Bästa Gin & Tonic är ett perfekt tillfälle för att nätverka. Jag träffade branschfolk och knöt många nya kontakter. Efter tävlingen har jag kunnat bygga upp en bred stamkundsbas trots att jag bara bott i Stockholm i ett år. Personer kommer tillbaka gång på gång för att testa mina drinkar, säger Mihail Mihaylov, bartender på Miss Clara i Stockholm.

I kategorin för hemmamixare vann Christoffer Ek med sitt bidrag "Afternoon GTea". Med professionella tekniker tog Christoffer sin GT till en ny nivå samtidigt som den var trogen originalet. Inte minst lyckades han utnyttja den tydliga beskan från tonicen som harmoniserade med både teet och valet av gin.

– När jag kom hem efter tävlingen kunde jag skapa mig ett namn bland de lokala krogarna. Jag har gästat både barer, event och fått vinnardrinken listad på en bar här i Växjö. Tävlingen gav mig en push att ta mig an ett till yrke. Nu jobbar jag även som bartender på en exklusiv loungebar där jag satt hela drinklistan – och självklart finns det en GT-meny”, säger Christoffer Ek, bartender på The View i Växjö.

Årets final kommer att hållas i Stockholm i slutet av sommaren och är öppen för allmänheten att komma och titta på. Alla bartenders finaldrinkar kommer självklart finnas tillgängliga i baren. För att skicka in ditt bidrag och läsa mer om tävlingen – besök drinkgeneratorn.se/sbgt. 

För mer information, vänligen kontakta:

Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
emma.l@kellyandpling.com, 073 553 72 82

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups
rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070 895 25 67

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

 

 

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum