Svenska Cykelförbundet

Anna Bäck imponerade stort när hon vann världscuppremiären

Dela
Anna Bäck inte bara vann årets första världscuptävling, som avgjordes i belgiska Oostende. Hon krossade exempelvis den paralympiska mästaren i tempo, Keiko Sugiura från Japan, tidsmässigt över 20 kilometer cykelåkning.

Anna Bäck tillhörde favoriterna då hon ställde upp till start i årets första VC-tempolopp i världsmästartröjan. Men fast det kändes väldigt bra under UCI-hemmatävlingen så var hon ändå lite osäker på hur hon stod sig jämfört med sina tuffaste konkurrenter.

Anna hade återhämtningshöst med betydligt mindre träning innan hon rätt nyligen har trappat upp igen med sikte på höstens VM i Kanada och i förlängningen Paralympics i Paris 2024.

Hennes första kommentar till den svenska ledningen efter loppet:

”Det kändes kanon!”

Anna Bäck hade grymt klipp direkt i världscupspremiären.

Anna Beck var drygt 39 sekunder snabbare än amerikanskan Clara Brown. Två så starka tempocyklister som japanskan och Annas goda vän Keiko Sugiura samt Aniek van den Aarssen från Nederländerna var distanserade med över minuten på jämna två mils cykelåkning.

Det intrycket hade också förbundskaptenen Michael Lindgren fått från servicebilen av värmländskan som kör för Skoghalls CK.

”Det såg fantastiskt tryggt ut. Vi såg i servicebilen att hon hade tryck och det bekräftades när hon kom ikapp japanskan och vi inte såg sist startande amerikanskan”, säger Michael Lindgren.

Resultat 20 kilometer tempo klass C3

  1. Anna Bäck, Sverige 29,27,40
  2. Clara Brown, USA 30.06,59
  3. Keiko Sugiura, Japan 30.34,80

Text: Tomas Larsson/SCF

Foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering, ange fotocred)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Cykelförbundet välkomnar Trafikverkets förslag till regeringen23.3.2023 15:09:55 CET | Pressmeddelande

Det överhängande hotet för cykeltävlingar på statliga vägar med stora kostnader efter Trafikverkets nya tuffare arbetssätt från 1 januari 2023 verkar närma sig en lösning! Under torsdagen överlämnar Trafikverket en utredning till infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) där myndigheten föreslår att ideella föreningar inte ska betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar för idrottstävlingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum