Arbeten påverkar tågtrafiken under Kristi himmelfärdshelgen

Dela

Under Kristi himmelfärdshelgen utförs arbeten i tågtrafiken. Det medför ersättningstrafik på vissa sträckor och att det kan bli trångt ombord. Resenärer uppmanas följa de rekommendationer som finns för att undvika trängsel i kollektivtrafiken.

Tågtrafiken påverkas av arbeten under vecka 21. Foto: Thomas Harrysson
Tågtrafiken påverkas av arbeten under vecka 21. Foto: Thomas Harrysson

Under veckan utför Trafikverket banarbeten på flera tågsträckor vilket påverkar Västtågen. För Västtrafiks resenärer innebär det att restider kan bli något längre än vanligt, att resan kan innebära ett extra byte eller att man hänvisas till annan trafik alternativt ersättningstrafik.

Det kan vara många som vill resa med kollektivtrafiken under Kristi himmelsfärdshelgen. Alla behöver därför hjälpas åt att förhindra trängsel genom att undvika onödiga resor. De som ändå behöver resa ombeds visa hänsyn och hålla avstånd till sina medresenärer, samt resa utanför rusningstid om de kan.

Följande tågsträckor påverkas:

  • Strömstad-Göteborg (21/5-24/5)
  • Vänersborg-Göteborg, Älvängen-Göteborg (20/5-24/5)
  • Habo/Mullsjö-Jönköping (18/5-24/5)
  • Nässjö-Jönköping (18/5)

Resenärer ombeds söka sin resa i förväg i Västtrafik To Go och vara ute i god tid.

Detaljerad information om förändringarna i tågtrafiken finns på Västtrafiks hemsida.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Tågtrafiken påverkas av arbeten under vecka 21. Foto: Thomas Harrysson
Tågtrafiken påverkas av arbeten under vecka 21. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Skyddsstopp påverkar spårvagnstrafiken18.8.2020 14:23:33 CESTPressmeddelande

Skyddsombuden på Göteborgs Spårvägar har varslat om skyddsstopp för alla spårvagnar av typen M28 och M29 (de äldre modellerna) från och med idag kl. 13:00. Vagnarna tas ur trafik, vilket innebär inställda avgångar. Västtrafik förstärker med så många bussar som möjligt men det förväntas ändå orsaka stor trängsel på de spårvagnar som är i trafik. Västtrafik uppmanar därför alla sina resenärer att undvika onödiga resor så långt det är möjligt. Orsaken till skyddsstoppet är värmen. Västtrafik följer läget och kommer att uppdatera informationen löpande på sin hemsida.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum