Halebop

Årets Creative Callers är klara

Dela

Nu släpps årets medverkande i Halebop Creative Call – en plattform för att ge unga kreatörer, som vanligtvis inte ges utrymme och medel, möjlighet att utveckla sitt skapande. Årets kreatörer kommer att utforska allt från identitet till hur fler människor kan bli en del av konsten som skapas.

Wulira Studio - Foto: John Jamal Gille Columbus
Wulira Studio - Foto: John Jamal Gille Columbus

Konstnären Yoyo Nasty, regissören Faramarz Gosheh, möbelformgivaren Gustaf Westman och det kreativa kollektivet Wulira Studio är årets medverkande i Halebop Creative Call. Samtliga kreatörer påbörjar nu arbetet med sina drömprojekt. Lansering sker under hösten 2020.

­­ – Det finns så otroligt många kreativa personer runt om i landet som skapar magi inom just sitt område. Personer med berättelser och utryck som är ovanliga i de etablerade rummen. Det känns både viktigt och kul att vi är med och möjliggör för att kreatörerna att utvecklas och att fler får upp ögonen för deras arbete, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Årets Creative Calls består av utforskande av relationer och identitet, kollektion av möbler i återvunnet material och hur teknik kan göra fler delaktiga i konsten. Kreatörernas projekt presenteras mer ingående när de lanseras under hösten och under tiden går deras skapandeprocesser att följa via Halebops sociala medier.

Halebop Creative Call startade under 2018 och hittills har tolv kreatörer deltagit. Bland annat regissören Gustav Bondeson, fotografen Paul Edwards och neonkonstnären Josefin Eklund. Nytt för i år var att det även gick att söka via ett open call. Vilket lockade över hundra kreatörer från hela landet som ansökte om att få vara med.

- Förutom att ge kreatörerna en plattform är Creative Call ett sätt för oss att skapa tillsammans med andra och på så sätt utvecklas men även för att utmana traditionella arbetsprocesser. Flera av kreatörerna som varit med har vi sedan jobbat vidare med i andra projekt, fortsätter Johanna Sahlman.

Om kreatörerna:

Yoyo Nasty
Yoyo Nasty är konstnären som gjort sig känd för sina färgsprakande illustrationer. Med en säregen kombination av humor och lekfullhet skapar hon livliga motiv, inspirerade av allt från tecknade serier till 80-talsinredningar. Hennes verk, där stilleben, djur och människor samsas i en oväntad men perfekt harmoni, har synts i samarbeten med såväl stora varumärken som museum. Yoyos konst tar betraktaren på en resa genom ett universum där ”more is more” och där det är omöjligt att ha tråkigt. I Creative Call ska Yoyo utforska hur fler kan ta del, och bli en del, av hennes konst med hjälp av teknologi.

Faramarz Gosheh
Faramarz började sin karriär med att dokumentera vänner på longboards. Snabbt växte passionen för det visuella berättandet fram, och idag har den självlärda fotografen och regissören hunnit fota och regissera kampanjer för flera stora varumärken. En genuin nyfikenhet på människorna han möter är Faramarzs drivkraft. Han strävar efter att fånga livet, vare sig det är på en bakgata i Indien eller under en konsert i Stockholm, på ett ärligt och levande sätt. I Creative Call ska ta fram en kortfilm som utforskar relationer.

Gustaf Westman
Gustaf är arkitektstudenten som hoppade av Chalmers för att satsa helhjärtat på möbeldesign. Han kommer från Dalsjöfors och delar idag sin tid mellan ateljén i Borås och uppdrag i Stockholm. Han har uppmärksammats både nationellt och internationellt för alltifrån inredningsdesign hos kända influencers till showroom för modevarumärken och de egna möblerna som görs på beställning. Han har blivit särskilt uppmärksammad för sin färgglada vågiga spegel och sina bänkar i ekologiskt fogaskum. Genom Creative Call ska han ta fram en kollektion av möbler med ambitionen att vända på invanda föreställningar om materialval med dåligt rykte.

Wulira Studio
Wulira Studio är ett kreativt kollektiv i Malmö. Halima Handulleh, Farah Yusuf, MyNa Do och Mary-Anne Buyondo utgör Wulira och har bakgrund inom alltifrån teater- och filmproduktion, foto, mode, musik, digital design och events.  Wulira har skapats utifrån en ambition att vara den förändring de själva vill se. Genom Creative Call kommer Wulira göra sitt första gemensamma projekt. De ska utforska identitetskapande kopplat till matkultur. Genom olika konstnärliga uttryck kommer projektet att synliggöra hur traditioner förs vidare i generationer och vad som sker när det inte möjliggörs.


Läs mer om Halebop Creative Call här:
https://www.halebop.se/creativecall

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Sahlman, Head of Halebop, johanna.sahlman@halebop.se
Canan Yasar, presskontakt Halebop, canan.yasar@obeyapr.se, 070-3830748

Bilder

Wulira Studio - Foto: John Jamal Gille Columbus
Wulira Studio - Foto: John Jamal Gille Columbus
Ladda ned bild
Yoyo Nasty
Yoyo Nasty
Ladda ned bild
Faramarz Gosheh
Faramarz Gosheh
Ladda ned bild
Gustaf Westman
Gustaf Westman
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum