AcadeMedia

Årets gymnasielärare finns på Klara Teoretiska i Karlstad

Dela

Björn Grönqvist, lärare på Klara Teoretiska Gymnasiet i Karlstad, korades till årets gymnasielärare på Lärargalan 2019. Björn fick ta emot priset av utbildningsminister Anna Ekström under galakvällen som sändes av SVT.

Björn Grönqvist, årets lärare på Lärargalan 2019 Fotograf Jenny Unnegård
Björn Grönqvist, årets lärare på Lärargalan 2019 Fotograf Jenny Unnegård

Till vardags är Björn Grönqvist historie- och samhällsläraren på Klara Teoretiska Gymnasiet i Karlstad, en skola inom AcadeMedia. 

– Det känns overkligt att just jag av alla tusentals gymnasielärare uppmärksammas på det här sättet. Det är otroligt hedrande, säger Björn Grönqvist. 

Inför Lärargalan får Sveriges elever möjligheten att nominera sina favoritlärare till olika priser. Genom att uppmärksamma skickliga lärare vill Lärargalan inspirera och lyfta uppskattade och duktiga lärare. Målsättningen är att skapa förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Under 2019 nominerade fler än 30 000 elever sin favoritlärare till galan. En jury utser vinnarna genom att analysera elevernas nomineringar. 

Motiveringen till årets gymnasielärare Lärargalan 2019.

“Du lär ut på ett sätt som engagerar även de som inte är så motiverade. Vilket är beundransvärt. Samtidigt hjälper du dem som har det lätt för sig att pusha sig längre. Du ser alla som individer och hjälper oss att nå dit vi vill. Du försöker alltid att inspirera oss att prestera vårt bästa och väcka vårt intresse med superbra genomgångar och diskussioner. Du är en stor förebild som vill att varje människa ska få samma förutsättningar till en bra skolgång”.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Grönqvist, årets lärare på Lärargalan 2019 Fotograf Jenny Unnegård
Björn Grönqvist, årets lärare på Lärargalan 2019 Fotograf Jenny Unnegård
Ladda ned bild

Länkar

Om

Den första KLARA-skolan startade 2001. Idag finns det elva Klara Teoretiska gymnasieskolor på sex orter i Sverige - Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Samtliga skolor har fokus på universitetsförberedande studier och socialt engagemang. 

Klara Teoretiska är en del av AcadeMedia som verkar inom för- och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Totalt studerar idag cirka 35 000 gymnasieelever på någon av våra 142 gymnasieskolor. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum