Årets Kock Foodtruck på turné med tidigare vinnare
Nu lanseras Årets Kock Foodtruck, i samarbete med Arla och Spendrups. Foodtrucken kommer besöka Stockholm, Göteborg, Malmö och bemannas av tidigare Årets Kock-vinnare, som serverar take away-luncher och middagar. Alla måltider säljs till förmån för Bris.
– Vi vill göra Årets Kock mer publikt och tillgängligt för allmänheten genom att besöka olika städer och låta tidigare vinnare av Årets Kock servera take away-luncher och -middagar på en hög nivå men till ett förmånligt pris, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.
Foodtrucken är ett samarbete mellan Årets Kocks ägare Arla och Spendrups och kommer under Årets Kock Veckan den 11–17 september att åka ut på turné och besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta det viktiga arbete de gör.
– Genom att vi tar ut foodtrucken på turné synliggör vi vårt engagemang i Årets Kock, samtidigt som vi får möjlighet att stötta en organisation som Bris. Det arbete de gör för barn och unga i vårt samhälle är otroligt viktigt, något som blivit ännu tydligare under pandemin, säger Fredrik Larm, event- och sponsorchef på Arla.
I foodtrucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror. Rätterna kommer att kosta 120 kronor, inklusive dryck, och de som sätter menyerna och lagar maten är tidigare vinnare av Årets Kock. Rätterna kommer att säljas som take away både under lunch- och middagsservering.
Turnéschema
Stockholm
- Fredag 11 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg
- Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan
- Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) –Norrmalmstorg
Malmö
- Måndag 14 september, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget
Göteborg
- Tisdag 15 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget
- Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget
Lunchservering sker 11:30 – 14:00 och middagsservering 17:00 – 20:00.
För mer information:
Fredrik Larm, event- och sponsorchef Arla, 0706-89 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com
Rose-Marie Hertzman, presschef Spendrups, 0708-95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se
Bilder
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Schweppes Spritz Mixer sätter ”spritz” på drinken19.1.2021 09:01:04 CET | Pressmeddelande
Spritz Mixer är det ikoniska varumärket Schweppes svar på de senaste årens hype av italiensk aperitif. Den orangea nyheten Spritz Mixer smakar fantastiskt bitterljuvt och passar perfekt som smakhöjare i såväl traditionella som alkoholfria drinkar. Finns i dagligvaruhandeln och servicehandeln från vecka 3.
Loka jordgubb/granatäpple får oss att längta till sommaren4.1.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Redan i början av januari släpper Loka en ny smak av jordgubbar och granatäpple som får oss att drömma om långa ljusa sommardagar med smak av Sverige och Medelhavet. Det är en kombination av den fräscha och solmoget söta jordgubben tillsammans det fruktiga och syrliga granatäpplet som skapar den perfekta balansen. Loka Jordgubb/granatäpple finns i servicehandeln från vecka 1 och i dagligvaruhandel från vecka 3.
Spendrups ger personalen 1000 kronor i extra gåva och stöttar sina kunder21.12.2020 10:58:29 CET | Pressmeddelande
Spendrups har under 2020 tvingats ställa in en rad olika aktiviteter och insatser för sina medarbetare efter rådande omständigheter. Som en uppmuntran till medarbetare och som tack för ett gott arbete under året har man istället valt att ge sina 1100 medarbetare 1000 kronor var i en extra gåva som kan användas på restauranger och i handeln.
Norrlands Ljus släpper ölkyl med inbyggd ljusterapilampa3.12.2020 07:50:00 CET | Pressmeddelande
För att sprida lite ljus under årets mörkaste period har ölmärket Norrlands Ljus tagit fram en specialdesignad ölkyl som utrustats med ljusterapibelysning baserat på data från sommarsolståndet den 20 juni kl. 13:06, 2020. Ölkylen säljs i begränsad upplaga med start den 7 december.
Nu produceras Loka med fossilfri energi26.11.2020 09:51:32 CET | Pressmeddelande
Den här veckan har elpannor tagits i drift i Spendrups anläggning i Hällefors, som därmed får en helt fossilfri energiförsörjning genom förnybar el.
Spendrups avtalar om fossilfria transporter5.11.2020 08:15:00 CET | Pressmeddelande
Spendrups tar nu ett stort steg mot att ställa om sina inrikes transporter till att bli fossilfria år 2025. Efter en omfattande upphandling skapas samarbeten med ett flertal transportleverantörer där alla ställer upp på kravet att nå målet till 2025. Redan 2021 kommer majoriteten av transporterna vara fossilfria.
Spendrups hållbarhetsredovisning prisas i internationell tävling18.9.2020 12:04:11 CEST | Pressmeddelande
Spendrups Bryggeri är med sin hållbarhetsredovisning för 2019 nationell vinnare i Hallbars Sustainability Report Awards, i kategorin öl och vatten.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum