Djurens Rätt

Årets roligaste vegoevent i Stockholm

Dela

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val som i år firar 10 år! Helgen den 3-4 november kommer mässan återigen till Münchenbryggeriet och dukar upp det allra senaste inom vego och djurvänligt.

– Det har hänt så otroligt mycket på de här 10 åren. Utbudet av veganprodukter har fullkomligt exploderat och det är inte bara inom mat som vi ser en djurvänlig utveckling. Det finns numera en uppsjö av veganskt och icke djurtestat smink och nya djurvänliga material för kläder och skor, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision.

En av de största nyheterna för i år är Sveriges första helt djurvänliga modevisning. Där kommer besökarna att få se exklusiva varumärken som tar sitt hållbarhetsarbete till nästa nivå där detta genomsyrar allt från materialval till socialt ansvar. Vegovision har sedan starten 2008 varit en plattform för djurvänliga och veganska trender. Målet är att både nybörjare och inbitna vegos ska känna sig hemma.

– Varenda gång jag varit på Vegovision har jag kommit hem full av inspiration och ny kunskap. Det är det bästa med mässan, att man växer lite som människa varje gång man är där, säger Charlie Grönwall som tillsammans med Sanna Bråding är årets konferencierer för mässan.

Vegovision anordnades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2018 anordnar Djurens Rätt Vegovision på tre platser i Sverige! I Göteborg, Umeå och Stockholm. Vegovision Stockholm är anslutna till märkningen Miljömärkt Event, en diplomering från Håll Sverige rent.

Om Vegovision Stockholm


Sponsorer
The Body Shop
Planti
ICA

Tid
Lördag 3 november kl. 10.00–18.00
Söndag 4 november kl. 10.00–17.00

Plats
Münchenbryggeriet
Torkel Knutssonsgatan 2
Stockholm

Inträde 100 kr
Medlemmar i Djurens Rätt och barn upp till och med 13 år går in gratis.


Vill du besöka mässan som journalist eller bloggare? Maila  press@djurensratt.se

Nyckelord

Kontakter

Sofia Säljö
Projektledare
08-555 914 32
sofia.saljo@djurensratt.se

Bilder

Ladda ned bild
Charlie Grönwall, konferencier på Vegovision i Stockholm 2018.
Charlie Grönwall, konferencier på Vegovision i Stockholm 2018.
Ladda ned bild
Sanna Bråding, konferencier på Vegovision Stockholm 2018
Sanna Bråding, konferencier på Vegovision Stockholm 2018
Ladda ned bild
Mässhallen.
Mässhallen.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Future of fashion - Sveriges första djurvänliga modevisning12.10.2018 07:30Pressmeddelande

På Djurens Rätts mässa Vegovision som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, anordnas Sveriges första djurvänliga modevisning. Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar lidande för miljontals djur. Djurens Rätt vill ändra på detta och med Future of fashion visar organisationen det senaste inom en växande skara modeföretag som arbetar hållbart både när det kommer till djur och natur.

1 miljon EU-medborgare kräver förbättringar för Europas grisar10.10.2018 16:43Pressmeddelande

För att nå ökad lönsamhet bryter grisuppfödningen i Europa regelbundet mot lagstiftningen, liksom mot allmänhetens uppfattning om hur uppfödning av grisar bör gå till. Fram till nu har lagstiftarna valt att titta åt andra hållet. Djurens Rätt, Eurogroup for Animals och de mer än en miljoner personer som har skrivit under uppropet “End Pig Pain” kräver nu att EU-kommissionen agerar.

Rikstäckande annonskampanj visar svenska kycklingars verklighet21.9.2018 15:12Pressmeddelande

Med start den 24 september visar Djurens Rätt upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin genom en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i både rikstäckande och lokala tidningar. Annonserna är en del av kampanjen “99 miljoner”, vars namn syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum