Årets stipendiater är utsedda

Dela
S:t Olofs församling förvaltar ett antal kultur- och musikstipendier, bland annat G T Bäckmans stipendium som är ett av Sveriges största i sin klass. Nu är det bestämt vilka unga, lovande talanger från Norrköping som får årets stipendier. G T Bäckmans stipendium på 150000kr går till kontrabasisten Isak Josefsson. Ribbings stipendium på 60000kr fördelat på två år går till violinisten Victoria Lindström. Dessutom har fem stipendiater utsetts som får 20000kr var från Cederlings stipendiefond för gymnasiala studier.
Pressbild: Victoria Lindström
Pressbild: Victoria Lindström

G T Bäckmans stipendium

G T Bäckmans stipendium på 150 000:- går till 22-årige kontrabasisten Isak Josefsson. Med rötter i Norrköping och Kulturskolan, går han nu på sitt tredje år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med klassisk inriktning.

Han har en förkärlek för Beethoven och orkestermusik i allmänhet och hinner, trots övningstid dagligen, även med att sjunga i kör som andra bas i Engelbrektskyrkan och undervisa elever i piano. Stipendiet kommer att finansiera en ny och bättre kontrabas. Isak drömmer också om vidare masterklasstudier i Europa. 

Ribbings stipendium

Thyra och Sven Ribbings stipendium på 60 000:- fördelat på två år, går till 25-årige violinisten Victoria Lindström. Victoria har rötter i Norrköping och Kulturskolan och har gått på De Geer Musik. Hon har en avslutad utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och fortsatte med Masterklasstudier vid Edsbergs slott och en fortbildning på musikhögskolan i Västerås.

Nu frilansar hon som violinist och har bland annat framträtt med SON. Stipendiet kommer att finansiera en ny och bättre violin samt fortsätta studier för hennes nuvarande violinpedagog Bartosz Caljer.

Sakkunniga har Henrik Marmén, SON samt Nils Poletti, Östgötateatern varit.

Våra fem Cederlingsstipendier på 20000kr var, för studier efter grundskola går till: 

Benjamin Johansson
Elsa Jörgensborg
Oliver Ringqvist
Jamie Johansson
Emma-Lisa Björeman

Kontakt för intervju

Isak Josefsson: 0739970795 / isak.gb.josefsson@gmail.com

Victoria Lindström: 0703304479 / lindstromvictoria1@gmail.com

Allmäna frågor om S:t Olofs församlings stipendier

Ronny Knutsson, ordförande i stipendiekommittén

070-390 04 18 / rkcknutsson@gmail.com

Bilder

Pressbild: Victoria Lindström
Pressbild: Victoria Lindström
Ladda ned bild
Pressbild 1: Isak Josefsson
Pressbild 1: Isak Josefsson
Ladda ned bild
Pressbild 2: Isak Josefsson
Pressbild 2: Isak Josefsson
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum