Svenska Tennisförbundet

Arrangören ställer in nya WTT-tävlingarna i Långtora

Dela

Avtalet mellan Lackmann Holding AB och Svenska Tennisförbundet om att arrangera åtta internationella tävlingar med start 2022 har sagts upp på grund av att arrangören saknar förutsättningar för genomförande. Turneringarna i Långtora i juni och augusti ställs därför in.

ITF World Tennis Tour-turneringarna hade beviljats sanktion av Internationella tennisförbundet och skulle fördelas på fyra dam- och fyra herrtävlingar vid Långtora utanför Enköping.

Tävlingarna, som initierades av entreprenören Jens Lackmann och fd elitspelaren Andreas Vinciguerra, skulle arrangeras av Lackmann Holding AB. Efter förankring och godkännande hos förbundets regioner gav Svenska Tennisförbundet grönt ljus för satsningen.

Avtalet har nu sagts upp i samråd mellan arrangören och Svenska Tennisförbundet. Anledningen är att arrangören saknar ekonomi och förutsättningar för genomförande.

– Det är beklagligt att arrangören tvingas ställa in. Framför allt för spelarna som går miste om för dem viktiga tävlingstillfällen, säger Christer Sjöö, generalsekreterare, Svenska Tennisförbundet.

– Vi hade sett fram emot att välkomna tenniseliten till Långtora i sommar. Dessvärre har de rådande omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss och vi saknar förutsättningar för att kunna genomföra tävlingarna och färdigställa anläggningen enligt de förväntningar och krav som föreligger, säger Jens Lackmann, vd, Lackmann Holding AB.

Sommaren 2022 arrangerar Svenska Tennisförbundet tillsammans med klubbarna sex internationella herr- och damtävlingar utomhus: i Båstad, Kalmar, Malmö, Varberg och Ystad.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum