Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

"Bibelotek" invigs i Västerås domkyrka

Dela

Idag klippte domprost Daniel Eklund invigningsbandet till ett nytt ”bibelotek” i Västerås domkyrka. Det består bl a av en stor samling barnbiblar.

Barnen är en självklar del av Västerås domkyrkans gudstjänstliv och verksamhet. Här finns också barnens alldeles egna del av domkyrkan Leksacer som ger möjlighet till lek som rör livets riter och livsfrågor. Här kan barn klä ut sig till biskop eller präst, leka nattvard, dop, vigsel och begravning eller fritt söka sig fram i kyrkans värld.

- Vi är glada att vi kunnat utveckla Leksacer med ett alldeles eget bibelotek. Här finns nu en mångfald av barnbiblar – en för varje smak. Och för alla barn som inte har tillgång till egen bok, berättar Ingela Welén, pedagog i Västerås domkyrka.

Leksacer är placerad i en luftig och synlig del av kyrkan och här erbjuds bl a öppen förskola. Leken blandas med gudstjänst och psalmsång och förhoppningen är givetvis att de många barnbiblarna nu blir ett kompletterande stöd i undervisningen kring kristen tro.

- Att glänta på en bok är som att öppna en hel värld. Att öppna en bibel är som att öppna flera världar, för både barn och vuxna. Att få upptäcka berättelserna och se att de finns i sådana spännande variationer…, säger domprost Daniel Eklund, som också var den som fick äran att klippa invigningsbandet.

Biblarna får man inte låna med sig hem, men för den som vill titta och lära är kyrkan öppen alla dagar kl 9-17.

- Hit vill jag gå, så att mitt barn själv kan få välja vilken barnbibel vi ska köpa hem, konstaterade en nöjd mamma på plats.

För mer information:
Ingela Welén, 021-81 46 24, ingela.welen@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum