Svenska Postkodlotteriet

Bingo och skraplotter läggs ned

Dela

Svenska Postkodlotteriets syfte är att generera medel till ideella organisationer. För att inte riskera det ändamålet har Svenska Postkodföreningens styrelse beslutat att inte söka tillstånd för skraplotter och bingo för 2020.

Spelen, som funnits under samlingsnamnet Online Gaming, läggs ned under december.

Bingo och skraplotter har omsatt cirka 60 miljoner kronor årligen. Men att anpassa dem till den nya spellagen skulle kräva ett omfattande arbete och en större uppdatering av kontohanteringen.

Sammantaget har Svenska Postkodföreningens styrelse kommit fram till att affären inte längre är hållbar med de produkter som erbjuds.

Leverantörerna har informerats. Kunder kan spela till den 9 december och de som har pengar eller vinster får dem utbetalda senast under januari 2020. Samtliga anställda har erbjudits andra anställningar inom bolaget.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

Postkodlotteriet står bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. 

Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum