Järfällahus Ab

Byggstart för Järfällahus Riddaren i mars 2018

Dela

Upphandlingen är färdig och tidsplanen är klar för byggandet av Riddaren, Järfällahus första helt nya hus på flera år. I mars 2018 beräknar vi att kunna sätta spaden i jorden.

Riddaren
Riddaren

Järfällahus har fått i uppdrag av ägaren, Järfälla kommun, att komma upp i en byggtakt på 300 nya bostäder om året. Nu närmar sig alltså byggstarten för det första stora byggprojektet: huset Riddaren. I mars 2018 tas första spadtaget på platsen nära Riddarparken i centrala Jakobsberg. Det blir startskottet för det omfattande bostadsbyggande som Järfällahus planerar under de kommande åren.

-  Upphandlingen är nu klar, säger Magnus Asp, affärsområdeschef nybyggnad på Järfällahus. Den 6 december tecknade vi kontrakt med byggföretaget JSB, John Svensson Byggnadsfirma AB.

I mars 2018 kan JSB börja bygga. Drygt två år senare, i juli 2020, är de första lägenheterna klara för inflyttning. Under den sista etappen bygger vi dessutom en förskola med fyra avdelningar. Inflyttningen i bostäderna sker sedan i etapper, ett trapphus i taget. Om tidsplanen håller är huset helt inflyttat i oktober 2020.

-  Det är glädjande att Järfällahus snart kan börja uppfylla sitt uppdrag om att förse kommunen med fler bostäder, säger Håkan Berg, tillförordnad VD. Riddaren får ett attraktivt läge nära Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågstation samtidigt som det finns gott om grönytor runt omkring. Under de närmaste åren planerar vi att starta ytterligare en rad byggprojekt i olika delar av kommunen.

Fakta om Riddaren:

 • Plats: Centrala Jakobsberg nära Riddarparken.
 • 4-8 våningar.
 • 132 lägenheter.
 • 82 enrummare, 33 tvårummare, 17 trerummare.
 • Sammanlagt 5 401 m2 boyta.
 • En förskola i markplan.
 • Två lokaler i markplan.
 • Garage i källare.

Tidsplan:

 • Mars 2018 - Byggstart.
 • Början av 2020 - Start för uthyrning.
 • Juli 2020 - De första lägenheterna beräknas vara klara.
 • Från juli 2020 - Inflyttning i etapper.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfällahus Ab
Järfällahus Ab
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://jarfallahus.se/

Järfällahus är Järfällas kommunägda bostadsföretag. Vi har cirka 5600 lägenheter, över 4000 fordonsplatser och ungefär 400 lokaler i hela Järfälla.

Följ Järfällahus Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus Ab

​Rekordmånga får sommarjobb hos Järfällahus8.6.2017 14:02Nyheter

I år är det hela 70 ungdomar mellan 15 och 18 år som har fått sommarjobb hos Järfällahus AB. Redan förra året tog Järfälla kommuns eget bostadsbolag emot ett tjugotal ungdomar, men i år är de alltså mer än tre gånger så många. Och den här gången sker det i samarbete med Hyresgästföreningen. - Det här är vårt sätt att ta ett kommunalt samhällsansvar, säger Ali, social hållbarhetsstrateg på Järfällahus. Sommarjobbarna är framtidens medborgare, och vi är glada att de vill ta sina första steg på arbetsmarknaden hos oss. Ett femtiotal av ungdomarna kommer att arbeta i bostadsområdena med att städa, sätta upp skyltar, dela ut information till hyresgästerna m m. Resterande 20 kommer att hjälpa till med de sommaraktiviteter som SWAT arrangerar. SWAT är den ungdomsverksamhet som Järfällahus och Hyresgästföreningen i Järfälla driver tillsammans. Det handlar bland annat om att arrangera turneringar i bubbelfotboll i områdena, anordna LAN och paintball med flera aktiviteter. Så här säger Mikael Jä

​Järfällafestivalen – folkfest med Anders Lundin, Bella & Filippa och Ramy Essam23.5.2017 10:00Pressmeddelande

Lördagen den 9 september är det dags för Järfällafestivalen – en stor folkfest i Jakobsbergs centrum. I år har vi satsat extra på scenprogrammet och engagerat flera intressanta och sinsemellan mycket olika artister. Anders Lundin är konferencier och leder allsång. Ramy Essam, ”Mellanösterns Bob Dylan”, kommer och signerar sin nya skiva. Mello-artisterna Bella och Filippa uppträder. Dessutom blir det jazz för barn och mingel-opera på gator och torg i Jakobsbergs centrum. Arrangörer är Järfälla kommun, Järfällahus och Citycon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum