Svenska Cykelförbundet

Caroline Andersson är ny i svenska laget när Jenny Rissveds missar VM

Dela

Det blir inget VM i landsväg heller för Jenny Rissveds på grund av en förkylning som inte ger med sig tillräckligt snabbt. Förbundskaptenerna Lucas Persson och Alexander Wetterhall har då valt att bredda damernas VM-lag till Australien med 21-åriga Caroline Andersson.

Först försvann duktiga spurtaren Emilia Fahlin, som går med gipsad hand de närmaste veckorna. Sedan kom så det tråkiga beskedet från Jenny Rissveds att hon inte kommer kunna åka med till VM i Wollongong.

"Ja, Jenny Rissveds tackar nej till VM på grund av en förkylning som inte ger med sig. Hon är fortfarande förkyld och kommer tyvärr inte kunna köra VM", säger huvudansvarige förbundskaptenen Lucas Persson.

Han tycker givetvis att det är väldigt tråkigt att tappa både Emilia Fahlin och Jenny Rissveds men säger också att inte minst Julia Borgström men också Nathalie Eklund och Hanna Nilsson kommer från bra säsonger.

Sedan tillkommer alltså Caroline Andersson, som till vardags håller till i Team Coop – Hitec Products. Caroline Andersson var sexa på linjeloppet på SM i Uppsala, gjorde ett stabilt Tour of Uppsala och körde sedan in på plats 49 Vårgårdas WWT-lopp.

"Det är en ung, lovande cyklist som får chansen och lite är med för att se och lära men också för att se hur långt det räcker i U23-klassen.", säger Lucas Persson.

Det nya upplägget med U23-cyklister och seniorelit i samlad start gör positionssäkra Julia Borgströms start väldigt intressant.

På herrsidan var det sedan tidigare klart med FDJ-proffset Tobias Ludvigsson. Sedan hade den svenska lagledningen dels hoppet om ytterligare en herrplats och dels att Lucas Eriksson som kör i danska Riwal skulle tacka ja till den.

"Vi har fått en plats till och erbjudit Lucas Eriksson den. Men Lucas har tackat nej till en VM-plats", säger Lucas Persson.

Den långa resan var ett skäl som förbundskaptenen fick. Här kallas ingen reserv in så därmed är det fortsatt ett svenskt enmanslandslag i herrarnas VM-linjelopp.

VM-laget damer elit:
Julia Borgström (även U23)
Nathalie Eklund 
Hanna Nilsson
Caroline Andersson (även U23)

VM-laget herrar elit:
Tobias Ludvigsson

Text och foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Tufft VM-linjelopp för Ludvigsson när Evenepoel vann i rena krossen25.9.2022 11:11:13 CEST | Pressmeddelande

Herrarnas VM-linjelopp över 267 kilometer var en mastig historia där den ende svensken, Tobias Ludvigsson, fick släppa till sist kontakten med huvudklungan efter ett struligt varv med en kostsam bakhjulspunktering med sju och en halv mil kvar. Ludvigsson kämpade sig tillbaka men bröt senare. Vann gjorde extremt formstarke 22-åringen Remco Evenepoel. Belgaren krossade allt motstånd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum