Bingolotto

Claes-Göran Hederström i Bingolotto

Dela

Gammal kärlek rostar aldrig. Än mindre svenska folkets outtröttliga kärlek till kultikonen Claes-Göran Hederström. Och att ta emot epitetet kultikon är enligt Claes-Göran själv ingen konst – det är bara att sjunga samma låt i 47 år, menar han. Det börjar verka som att teorin stämmer, banne mej. Söndagen den 13 oktober, kl. 18.00 i TV4, tar Claes-Göran plats på BingoLottos scen – kanske med ambitionen att intyga om just detta.

CLAES GÖRAN HEDERSTRÖM

Danderyd-sonen Claes-Göran Hederström gjorde sig för första gången till känna inför den svenska publiken när han 1967 TV-debuterade i programmet "Minishow", tillsammans med Mona Wessman och Nina Lizell. Programmet blev snabbt en succé, vilket för Claes-Göran innebar att ett frö hade såtts. Ett frö som sedermera skulle visa sig blomma upp, i sin fulla prakt, redan året därpå.

MELODIFESTIVALEN

1968 valde Claes-Göran att ställa upp i Melodifestivalen för första gången, med en tonsättning som har ekat i etern sedan dess. Vi pratar såklart den eviga klassikern "Det börjar verka kärlek, banne mej"! Det blev såklart en seger i Melodifestivalen och låten belönades ytterligare med en förstaplats på såväl Svensktoppen som Kvällstoppen, under våren samma år. I den internationella finalen av Eurovision Song Contest, som 1968 ägde rum i London, blev det senare en hedersam femteplacering. Låten har, å sin sida, ännu inte klingat av, och förföljer oss gladeligen än idag – ett halvt sekel senare. En odödlig favorit, tillika en del i vad som är den svenska folksjälen.  

TOPP-PLACERINGAR PÅ SVENSKTOPPEN OCH FORTSATT FRAMGÅNG

Claes-Göran skördade stora framgångar åren som följde, likaså. Med låtar som "Här ute på landet", "Flickan i fönstret mitt emot", "Den sista valsen", "Historien om en vän" och "Nånting fånigt" har han befäst sin plats på Svensktoppen, om och om igen. Inte färre än 8 gånger totalt, genom åren.

Under 90-talet samverkade Claes-Göran i olika schlagerpaket, med bland andra Pernilla Wahlgren, Charlotte Perrelli, Christer Björkman, Jan Johansen och Magnus Carlsson. Han har också turnerat tillsammans med Sten & Stanley. Utöver Claes-Görans tidiga medverkan i programmet "Minishow", så har han även  huserat i flera större TV-produktioner – däribland "Allsång på skansen".

Söndagen den 13 oktober 2019, kl. 18.00, får vi möjlighet att uppleva Claes-Göran och hans odödliga schlagerklassiker i BingoLotto!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum