Consid

Consids medgrundare coachar barn i "Kids Hack the Crisis"

Dela

Henrik Sandell, medgrundare av IT-jätten Consid, är en de tiotal mentorer som företaget skickar till det världsomspännande ”Kids hack the Crisis”, som UNICEF och Svenska Institutet arrangerar.

Henrik Sandell, medgrundare av Consid.
Henrik Sandell, medgrundare av Consid.

Hackatonen vänder sig till barn upp till 18 år och syftar till att hitta lösningar på de problem som Covid-19 fört med sig.

-Barnen sitter själva på många av de lösningar på de utmaningar som uppkommit till följd av coronakrisen. Det ska bli väldigt spännande att coacha några av dem och se hur de tänker, säger Henrik Sandell, administrativ chef på Consid.

Under 48 timmar, mellan den 23 och 25 oktober, samlas barn över hela världen, online, i olika lag för att ta sig an de utmaningar som Covid-19 har skapat. Till sitt förfogande har de ett antal mentorer. Uppgifterna de ska lösa handlar bland annat om rätten till utbildning och rätten till hälsa.

-Vi utgår från FNs 17 mål för hållbar utveckling och Barnkonventionen i de olika uppgifterna. Förutom rätten till hälsa och utbildning tar vi också upp fattigdoms- och våldsbekämpning samt rätten till deltagande, säger projektledare Ann Molin.

Tanken är inte bara att barnen ska få göra sina röster hörda, det internationella samfundet ska också lyssna på dem. Lösningarna kommer att kommuniceras till FN-systemet, bland annat via UNICEF.

-De bästa förslagen kommer vi göra allt för att stötta efter avslutat hackathon. Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för lösningarna att realiseras till riktiga verktyg för världens barn, med hjälp av våra samarbetsorganisationer, säger Ann Molin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Henrik Sandell, medgrundare av Consid.
Henrik Sandell, medgrundare av Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Ljungby, Sundsvall, Nyköping, Gävle, Värnamo, Kalmar, Borås, Karlstad och Växjö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum