Danderyds kommun

Danderyds kommun erbjuder flyktingar från Ukraina boende

Dela

Danderyds kommun skriver avtal med Migrationsverket för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina redan före 1 juli då ändringar förväntas träda i kraft i Lagen om mottagande av asylsökande.

Ändringarna i lagen innebär att Migrationsverket får anvisa skyddsbehövande från Ukraina till kommuner för boende. Med skyddsbehövande avses personer från Ukraina som omfattas av det så kallade massflyktsdirektivet. Kommunerna har fått ett erbjudande om att skriva avtal om att ordna boenden, och Danderyds kommun har beslutat att anta erbjudandet.

- Vi är glada att kunna erbjuda plats för de som behövt fly från kriget, och hoppas naturligtvis att Migrationsverket i och med detta avtal ska tilldela våra lägenheter till personer som sedan i våras har en anknytning till Danderyd säger Carina Erlandsson (M), ordförande Socialnämnden.

Exakt vilka lägenheter i kommunen som ska omfattas kommer avgöras efter samråd mellan socialnämnden och fastighetsnämnden. 

- Kommunen iordningsställer nu ett antal möblerade lägenheter och vi har kontinuerligt tät dialog med Migrationsverket för att få svar på hur många som kommer. Vi är alla angelägna att det ska bli så bra som möjligt för flyktingarna, säger Britt-Marie Ekström, socialdirektör. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Danderyds kommun
Danderyds kommunFölj Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Trygghetsnummer införs i Danderyds kommun17.6.2022 10:43:47 CEST | Pressmeddelande

Inför sommaren 2022 har ett pilotprojekt påbörjats som ger allmänheten möjlighet att komma i kontakt med kommunens inhyrda väktarbolag. Trygghetsnumret är 010-470 58 65. Ringer man trygghetsnumret kommer samtalet till larmcentralen på kommunens inhyrda bevakningsbolag som stödjer den som ringer. Larmcentralen kan se till att väktare åker till platsen och undersöka vad som pågår men även hänvisa till annan trygghetsaktör eller brottsbekämpande insats som polis.

Danderyds kommun får fortsatt toppbetyg av näringsidkare3.6.2022 10:20:26 CEST | Pressmeddelande

I Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet i Sverige för år 2021 hamnar Danderyds kommun på plats fyra av Sveriges 290 kommuner. Attityden till företagande, god infrastruktur och att man upplever sig mer trygg än i andra delar av landet är några av de skäl som gör att kommunen får höga rankingpoäng. Enkätundersökningen redovisades den 1 juni på Djursholms slott efter en "Walk and talk".

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum