Svenska Tennisförbundet

Davis Cup: Sverige mot Japan i Helsingborg

Dela

Helsingborg Arena blir spelplats för Davis Cup-kvalet mot Japan 4-5 mars. Segraren kvalificerar sig för slutspelet i tennisens lag-VM: Davis Cup Finals.

Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba / Quality Sport Images / Kosmos Tennis
Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba / Quality Sport Images / Kosmos Tennis

Helsingborg har stått värd för flera dam- och herrlandskamper i tennis genom åren. I mars återvänder Davis Cup-laget till staden för första gången sedan 2013. Japanmatchen spelas på hardcourt i Helsingborg Arena, som rymmer 4 500 åskådare.

Davis Cup är tennisens lag-VM på herrsidan och sportvärldens största årligen återkommande lagtävling med över 140 deltagande nationer. Sedan 2019 spelas elitdivisionen i ett nytt VM-format med ett säsongsavslutande slutspel: Davis Cup Finals.

– Det är mycket glädjande att få hälsa Davis Cup-laget välkomna till Helsingborg igen! Nu hoppas vi att många från Helsingborg med omnejd tar chansen att besöka kvalmatchen som spelas på Helsingborg Arena, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

– Fantastiskt kul med en hemmamatch i Helsingborg, som jag själv har goda Davis Cup-minnen från som spelare. Det är en bra idrottsstad där det finns stort tennisintresse – så vi hoppas på mycket publik på läktarna. Med hemmapublikens stöd ska vi ha en bra chans mot Japan som har ett bra lag, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Landskampen består av fyra singlar och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.

Segraren mellan Sverige och Japan kan se fram emot Davis Cup Finals 2022 där 16 nationer deltar: 12 kvalvinnare, de två finalisterna från årets turnering (RTF och Kroatien) samt Serbien och Storbritannien som tilldelats varsitt wildcard. Vid förlust väntar spel i playoff-spel i september.

I årets upplaga av slutspelet tog sig Sverige för första gången sedan 2011 till kvartsfinal, där slutsegraren RTF (ryska förbundslaget) blev för svår.

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Jonsson, informationsansvarig Svenska Tennisförbundet, 010-4440413
Malin Hollgren, project Manager Helsingborg Convention and Event Bureau, 0730–55 04 48

Helsingborg CEB arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad med att sälja Helsingborg som mötes- och evenemangsstad. Målet är att stadsövergripande, strategiskt viktiga evenemang och möten ska förläggas i Helsingborg för att utveckla staden som destination och för att erhålla viktiga turistekonomiska effekter. Riksidrottsmötet, veteran-EM i bordtennis, Kirurgiveckan, Melodifestivalen och SM-veckan är exempel på evenemang och möten som förlagts i Helsingborg på grund av ett proaktivt säljarbete av Helsingborg CEB.

Nyckelord

Bilder

Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba / Quality Sport Images / Kosmos Tennis
Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba / Quality Sport Images / Kosmos Tennis
Ladda ned bild

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Fair Play Tennisklubb i Malmö blir arrangör till finalspelet av Elitserien powered by MATCHi23.9.2022 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats. Nu står det klart att tennisklubben Fair Play blir medarrangör av slutspelet tillsammans med Svenska Tennisförbundet. Spelplats blir System Verification Fair Play Stadion och 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum