Svenska kyrkan Norrköping

DC Diakonicentrum firar 5 år

Dela

För fem år sedan startade Svenska kyrkan i Norrköping en samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. Under fem år har vårt Diakonicentrum bidragit med att ungdomar och unga vuxna i Norrköping snabbt har kunnat få samtala med en vuxen om sin livssituation och sina existentiella funderingar.

Många som kommer till oss tror inte att de förändra sin situation. De känner vanmakt, säger Viktoria Witt verksamhetschef. Vår uppgift är att vara en vuxen som lyssnar och som tror på den ungas förmåga. Oftast handlar det om att bli betrodd och få hjälp att ta egna beslut.

Diakonicentrum firar nu 5 år och är en permanent verksamhet på S:t Persgatan 113. Uppgiften att vara ljusbärare i unga människors liv och verklighet är än viktigare idag.

Svenska kyrkan i Norrköping vill bidra till ett gott liv för alla. Diakonicentrum uppmärksammar unga personer som lever i psykisk ohälsa och erbjuder hjälp till självhjälp. Genom samtal och övningar får unga personer jobba med sitt liv så det blir hanterbart, begripligt och meningsfullt.

Information kan lämnas av: Viktoria Witt, verksamhetschef
011/241053 / viktoria.witt@svenskakyrkan.se

www.svenskakyrkan.se/norrkoping/dc

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum